Wow, wat een bak!

Is ‘ie niet bloedmooi? Dit is de Mercedes SLR Stirling Moss. Deze is vernoemd naar de coureur die samen met navigator Dennis Jenkinson in 1955 de Mille Miglia op hun naam wisten te schrijven. Er worden er slecht 75 exemplaren van deze schitterende bolide gebouwd. Wat kost dat? Meer dan 1,2 miljoen euro!

Mercedes neemt afscheid van de SLR op een zo groots mogelijk manier. En wat een wagen is het geworden! Mercedes propte de SLR Stirling Moss helemaal vol met de meest dure materialen die er in de auto-industrie worden gebruikt. Een koolstofvezel koetswerk en interieur, afgewerkt met aluminium en leer. Via de vleugeldeuren krijgen de inzittenden toegang tot de cockpit. Net als bij het origineel uit de jaren ’50 ontbreekt een dak. Maar het interieur kan afdekt worden middels twee koolstofvezel tonneau covers. Zo wordt de bekleding niet nat tijdens een regenbui, of staat de auto voldoende beschermd geparkeerd wanneer er niet mee gereden wordt. Een beschermende ruit ontbreekt eveneens. De inzittenden moeten het doen met twee priemende windgeleiders. Geheel in stijl van de raceperioden uit die vervlogen tijd levert Mercedes twee vliegeniersmutsen, compleet met bijbehorende bril. Wij zijn er in ieder geval helemaal verliefd op… wat een bak!

Lees ook:Een Mercedes voor papa’s arm
Lees ook:Glamour Auto-test: Audi A7 Sportback
Lees ook:Te Koop: Chrysler 300c van Obama!
Lees ook:Ajax gaat Mercedes rijden
Lees ook:Ook Mercedes begint online community

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>