wHeels: De nieuwe Range Rover – Sit back & Relax…

Groot, log en vierkant. Dat was vroeger altijd mijn beeld van Range Rover. Als sportauto fanaat kon Range Rover mij weinig bekoren. Echter, na het rijden van de geweldige Range Rover Evoque was mijn beeld al helemaal bijgesteld. En nu na het rijden van de nieuwe Range Rover durf ik zelfs heel zachtjes te bekennen dat ik fan geworden ben van dit geweldige automerk. De nieuwe Range Rover is by far de meest laid back auto die ik ooit gereden heb. Rij je een stukje mee?

Laid back is de auto letterlijk. De stoelen zijn met een berg knoppen aan de zijkant van de stoel zo op alle mogelijke standen te verstellen dat je op je meest relaxte stand kunt zitten en de heerlijke lederen stoelen zijn ook nog eens voorzien van een massagefunctie. Voor- én achterin! Sit back & relax dus…

De geteste Range Rover heeft Executive Class Seating, waardoor deze maar vier stoelen heeft, maar eigenlijk achterin nog comfortabeler is dan voorin. Een auto om in gereden te worden dus. In de voorste hoofdsteunen zitten beeldschermen verwerkt, waardoor je op de achterstoel heerlijk een filmpje kunt kijken. En naast je vind je een klein koelkastje voor een snack en lekker drankje, zowel voor- als achterin. Je voelt je je er bijna in thuis. Wat zou dit een geweldige auto zijn om mee op vakantie te gaan! Je hebt geen kind aan de kids op de achterbank zo.

Maar natuurlijk is dit geen gezinsauto, tenzij je Prince William bent natuurlijk, die zijn nieuwgeboren Koninklijke telg vervoerde in een Range Rover. We zouden niet moeten denken aan kleverige vingertjes op de mooie lederen bekleding. Daarvoor straalt deze auto iets te veel stijl en klasse uit. We zien ons eerder in deze auto voorrijden bij een leuke première-party of chique hotel. Maar ook om lekker met twee flinke honden naar het strand te gaan en te scheuren door de duinen, want off road doet deze auto natuurlijk waar ‘ie goed in is. Sterker nog, met deze auto kan je zelfs door een sloot of riviertje van 90cm diepte crossen! De Range Rover is namelijk chique als stoer tegelijk. Het off-road rijden hebben wij even gelaten voor wat het was. Maar onze collega’s die voorgingen hadden dit overduidelijk niet gedaan, getuige de hoeveelheid krassen op deze toch vrij nieuwe auto. Eeuwig zonde van deze glimmende bolide!

Nee, laat ons maar lekker shoppen met deze bak, want de ruimte kan genoeg ‘shoppingbags’ bergen. Op de PC Hooftstraat wil je dan natuurlijk niet dat je aan het stuntelen bent om deze gigantische bak met een lengte van bijna 5 meter in te parkeren. Maar ook daar is aan gedacht, want de auto kan zichzelf inparkeren. Super handig! Ook fijn werkt het dual view touchscreen. Al kost het wel even wat tijd om alle menu’s door te hebben. De auto heeft ook zo enorm veel opties en extra’s! Het panoramadak is qua ruimte niet echt nodig, maar het geeft je wel dat heerlijke vrije gevoel alsof je een bent met de weg en de natuur.

In de Range Rover voel je je enorm veilig. Het zal wel door het formaat en de robuustheid komen en het vele zicht dat je rondom de auto hebt. In de auto voel je je letterlijk de ‘king of the road’. Hij voelt zo geweldig stabiel op de weg en rijdt als een zonnetje, dat je bijna vergeet dat je gewoon aan het autorijden bent. Alles gaat zo relaxed; het sturen, het zitten, het optrekken en de geruisloosheid… Alleen bij het flink indrukken van het pedaal horen we hem zachtjes grommen en wat een heerlijk gegrom is dat! Binnen 6,9 seconden zitten we op 100 km/h. We hebben even het idee dat we hem zelfs nog met 1 vinger zouden kunnen besturen, zelfs bij zeer hoge snelheid. Wat een heerlijke bak! Okee, als we als vrouw zijnde zouden moeten kiezen, zou onze voorkeur toch nog net ietsje meer naar de eerder geteste Range Rover Evoque gaan, maar dat komt dan puur door de wat vrouwelijkere en sportievere uitstraling, maar toch hebben we met pijn in het hart de sleutel weer in moeten leveren bij de importeur. Range Rover heeft definitief ons hart gestolen…

De details:
Merk/type:                                     Range Rover SDV8 Autobiography
Motor:                                             SDV8 dieselmotor, 430 pk
Topsnelheid:                                  218 km/h
Vanaf prijs:                                   € 161.500,- (prijs getest model € 182.120,-)

De cijfers:
Uiterlijk: 8-
Interieur: 8,5
Rijprestatie: 8,5
Glamourgehalte: 8+

Foto’s: Angel Mulder
Heels: Prada

Volg wHeels ook via Facebook!

Lees ook:Glamour Auto-test: Range Rover Evoque
Lees ook:Piet Boon ontwerpt nieuwe Range Rover
Lees ook:Zie de total loss Range Rover van George Michael
Lees ook:Victoria Beckham editie van de Range Rover
Lees ook:Land Rover en Barbour, typical British!

1 Reacties // Reageer

One thought on “wHeels: De nieuwe Range Rover – Sit back & Relax…

  1. monika

    Krijg gelijk zin in een ritje met deze beauty! Leuk geschreven ook weer. xx

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>