wHeels: Piaggio MP3 LT – Stoere motorchick

Ik zag het al helemaal voor me… voor een paar dagen zou ik mezelf wel even omtoveren tot stoere motorchick. Ik kan tenslotte alle auto’s aan, dus een motor op 3 wielen… Een makkie toch? Of toch niet? Glamourblog’s wHeels zocht het voor je uit!

Volgens de echte motorrijders is het geen motor. Je hebt er ook geen motorrijbewijs voor nodig, een rijbewijs B volstaat. Toch kan je de Piaggio MP3 ook niet vergelijken met een scooter. Maar wat is het dan wel? Feit is dat ik me er enorm op verkeken heb. Want het rijden op de Piaggio MP3 is toch echt niet zo simpel als het lijkt. Ik had het idee dat deze ‘motor’ wel op 3 wielen zou blijven staan, maar valt dat even tegen… Voor het rijden ‘unlock’ je namelijk de wielen en boem, daar ging ik bijna met meer dan 100 kilo op zijn zijkant. Okee, als je dat weet, dan is het een kwestie van wennen, maar in eerste instantie toch wel een kleine tegenvaller.

Toch blijf ik het een mooi ding vinden. Het geteste exemplaar, de Piaggio MP3 LT Business, heeft een stijlvolle uitstraling en is echt wel een ‘headturner’. De bergruimte in de MP3 is lekker ruim (50L), dus je kan flink veel shoppingbags kwijt, wat hem ideaal maakt voor een dagje in de stad. De MP3 blijkt tijdens het rijden lekker wendbaar, maar voor een niet-motorrijder als ik is het ‘meehangen’ in de bochten bij een iets hogere snelheid toch wel een ‘zweet op je rug’ momentje. Bij de vernieuwing van de bolide ook gedacht aan de dames, want de positie van het zadel wat lager is geworden om de motorscooter wat vrouwvriendelijker te maken. De MP3 LT is verkrijgbaar met 300 en 500cc 4-takt-motoren met vier kleppen en elektronische brandstofinjectie. Dit om even aan te duiden dat we hier echt niet met een ‘scootertje’ te maken hebben.

Nogmaals, je hebt voor de Piaggio MP3 geen motorrijbewijs nodig, maar ik zou je persoonlijk toch aanraden om een cursus van een dag te nemen, om dit zwaargewicht toch even goed onder de knie, maar vooral onder controle, te krijgen… en dan pas kan je de stoere motorchick uithangen op dit juweeltje.

De details:
Merk/Type:                MP3 Business 300 LT
Topsnelheid:              145 km/h
Vanaf prijs:                 €   7.619,- (prijs getest model €   8.529,-)

De cijfers:
Uiterlijk: 8,5
Rijprestatie: 7,5
Glamourgehalte: 8+

Heels: Santoni

Meer wHeels? Like onze Facebook pagina!

Lees ook:wHeels: De nieuwe Range Rover – Sit back & Relax…
Lees ook:wHeels: Renault Twingo 2014 – Fun fun fun!
Lees ook:wHeels: Opel Corsa, een populaire jongen
Lees ook:Leuk boodschappenwagentje!
Lees ook:De Miljonair Fair, de highlights

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>