wHeels: MINI – Born to be cute

Waar veel automerken met hun perspresentaties kiezen voor spannende landschappen of hippe steden ergens in Europa, deed BMW MINI het met hun medialaunch toch even anders. Het is alweer even geleden dat wHeels werd uitgenodigd voor de introductie van de 3e generatie MINI in Limburg.

 

Een bijzondere persreis, want we mochten zelfs een kijkje nemen in de autofabriek. Heel bijzonder om mee te maken en Born mag dan ook best trots zijn dat juist hier de MINI van de band afrolt. Ook wel een unieke slogan voor MINI en haar nieuwe geboorteplaats: ‘Born to be wild’. Zo’n vijftig jaar geleden werd het schattige autootje ontworpen vanuit de visie: klein van buiten, groot van binnen.

Aan dat principe heeft BMW MINI zich nog steeds gehouden. Het is knap om deze filosofie  staande te houden, klassiek te blijven en tegelijkertijd de wagen volledig te moderniseren. We reden tijdens de tweedaagse medialaunch in de MINI Cooper D (vanaf 23.995,-) en MINI Cooper S (automaat, vanaf 30.681). Hoewel ik geen fan ben van rijden in een automaat, rijdt de MINI Cooper comfortabel en wen ik snel. De in hoogte verstelbare stoel zit als gegoten en eenmaal op mijn plek verbaas ik me over de ruimte die ik nog heb. Nu ben ik dan ook niet zo heel erg groot. Mijn autodate van Loveatfirstdrive is bijna twee meter. Zodra hij achter het stuur kruipt kan er echt niemand meer achter hem plaatsnemen. Een klein kind past in een autostoeltje (met ISOFIX) nog wel prima achterin.

Disco display
Gitzwart, chromen gril en 15” stalen wielen; ik vind het een classy wagentje. Wat nieuw is aan deze MINI is onder andere de LED interieurverlichting. Het doet een beetje disco aan, in sommige situaties wanen we ons in een purperen gloed, zowel onder het middenconsole als aan de binnenzijde van de portieren. Echt functioneel is deze gimmick niet, hooguit is duidelijk dat je met rood de temperatuur omhoog gooit en met blauw doet temperen. Wat wel een gerse uitvinding is, is het headup display. Een transparant schermpje verschijnt als een popup voor mijn ogen en is eveneens verstelbaar. Navigatie en snelheid worden hier mooi op weergegeven en ik vind het echt ideaal. Je word al snel afgeleid door de disco en uitgebreide kaart op het middenconsole en zo dwingt het display voor me om vooral vóór me te kijken. Zelfs de radiozenders check ik via het display; het is een soort googlebril op afstand. Het interieur is hip strak maar zal ook de classic fan wel bekoren. In onze gitzwarte versie is het interieur vrij integer, maar in de rode MINI en later ook de blauwe komen de interieurpanelen mooi uit. De sportstoelen zijn in mooi tweed of cool leder te bekleden; de nieuwe MINI kun je helemaal naar jouw zin maken en dat is wel een plus.

Wat veiligheid betreft zit het wel goed met front- en side airbags, curtain airbags en het automatisch bandenspanningsysteem (dat laatste vind ik een musthave optie omdat die structuur er bij mij gewoonweg niet in zit). Hoewel ik geen echte snelheidsduivel ben hou ik wel van wat gas geven en omdat MINI een echte kartbeleving belooft, probeer ik dat natuurlijk ook met plezier. In de sportmode kun je lekker de bochten door en reageert het gaspedaal spontaner en stuur je directer. Lief zijn voor het milieu en rustig aan toeren kan in de ‘green mode’. Functies als de airco worden bij deze duurzame button ook efficiënter ingezet.

Keuzestress
BMW MINI, wij bloggers en pers boffen met het mooie weer. We genieten tijdens de tussenstops van het heerlijke zonnetje en verbazen ons over hoe mooi Nederland toch is. MINI staat als Brits schatje vandaag centraal in het pittoreske landschap van Limburg en dat zorgt voor de ultieme rijervaring en mooie foto’s. Van het drielandenpunt in Vaals, de Mergelgrot en het imposante hotel dat ooit een gevangenis  was; elke rit is relaxed sportief en de nieuwe MINI heeft ons netjes en veilig op plaats op bestemming gebracht. MINI heeft er zeker een fan bij en maakt het mensen met keuzestress nog wel eens moeilijk; al die kleuren en opties…

De details:
Merk/type: Mini Cooper S – vanaf 25 % bijtelling. De zuinigere modellen vanaf 20%

Motor | liter/kw/pk: 2,0 / 141 / 192
Topsnelheid: 209 km/u
Nieuwprijs geteste model: € 30.295,=


De cijfers:
Uiterlijk: 9
Interieur: 8
Rijprestatie: 8
Familyhappygehalte: 7 (ondanks ISOFIX geen aanrader voor gezinnen. Er past te weinig in de kofferbak)
Glamourhalte: 9,5

De foto’s: (click op de thumbnails voor grotere versies)

Tekst: Kim Hooning

 

 

 

Lees ook:Na boot ook auto Doutzen in de verkoop
Lees ook:Mini Cooper met 40.000 Swarovski kristallen
Lees ook:MINI Designed ByTOM Sebastian: WOW!
Lees ook:Gouden Aston Martin met diamanten
Lees ook:wHeels: de nieuwe Peugeot 308

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>