wHeels: Peugeot RCZ RRRRRRrrrrr

Sinds een jaar ben ik verliefd. Tot over mijn oren. Zijn heerlijke brede heupen, zijn stoere aanblik… hij liet mijn hart sneller kloppen. Deze liefde was voor eeuwig, dacht ik. Maar toen viel ik voor zijn broer. Als een blok. Sneller, spannender en jonger. We hebben het over de RCZ R. De auto waarvoor ik mijn eigen auto met alle liefde in zou ruilen…

Ik kan mijn vinger er niet precies op leggen wat het is, maar de Peugeot RCZ R heeft mijn hart gestolen. Deze auto past bij mij als mijn nieuwe paar Prada pumps. Maar de RCZ R is meer dan een ‘fancy accessoire’. De RCZ R is ook nog eens de enige auto onder de 50.000 euro, waarvoor ik best mijn kleine lieve Opel ADAM in wil ruilen. Ik vraag me af of mijn buren enorm blij met me waren als ik om 7 uur de motor van de auto startte, want de RCZ R maakt nogal geluid. En ik vind het heerlijk! Als hij al ronkend de straat uit rijdt, ben ik al klaarwakker. Mijn adrenalinepijl schiet meteen iets omhoog. Woah, wat een hotte hatchback is dit! Met een lekkere 270pk glijdt de RCZ R met zijn ESP heerlijk de bochten door.

De ‘gewone’ RCZ vond ik natuurlijk al een geweldige auto, maar die R maakt het allemaal nog even een stuk smeuiger. De R is niet alleen maar sterker gemotoriseerd, dit is echt Sport met een grote S… of R moeten we eigenlijk zeggen. De RCZ R is met recht een racebak. De 1,6 liter viercilinder turbomotor is de krachtigste productie 1.6 ter wereld. Lekker dus! Ook aan het onderstel is flink gesleuteld en dat merk je. De RCZ R ligt aan de voorkant goed vast in het asfalt. Achter kreeg de auto echter wat speling. En daar houden wij van. Het maakt de RCZ R krachtig, maar toch een tikkeltje speels en spannend. Natuurlijk is van zuinigheid geen sprake, dus de vele bezoekjes aan het tankstation nemen we voor lief.

Het interieur daarentegen is niet heel spannend. Mooi zijn het lederen dashboard en dito (overigens zeer comfortabele) sportstoelen met in dit geval rood stiksel. Het middenconsole en het simpele klokje in het midden vind ik wat saai, maar ik neem het met veel plezier voor lief als ik zijn heerlijke buitenkant en prestaties er bij optel. De RCZ R werd helaas wel begrensd bij 250 kilometer, maar goed… we zitten tenslotte ook niet op het racecircuit en we willen ons rijbewijs ook graag behouden. Zijn sprintje naar 100km/u gaat wel wat stug, maar redt het toch in 5,9 seconden. Ik hou echter van zijn heerlijk ronkende geluid, dat voor veel omdraaiende hoofden zorgt. De RCZ R is een aandachttrekkertje. Op de snelweg steekt zelfs een man in een Audi TT breed lachend zijn duim omhoog als ik met het rode duiveltje voorbij rijd. Ik geniet!

Aan al dit moois hangt helaas wel een flink prijskaartje. Voor € 47.800 is de Peugeot RCZ R van jou. Pittig dus, maar vergelijk het met een Audi TTS of elke andere coupé met 270 pk en je redt het niet met een portemonnee met minder inhoud dan 60.000 euro. Voor deze prijs heb je echter wel een mooie krachtige auto, die niet met duizenden tegelijk van de lopende band af rolt en die je een ultieme rij-ervaring biedt. Voor mij ligt de prijs helaas iets te hoog, maar mocht iemand hem, bijvoorkeur in donkergrijs, na een jaartje toch zat zijn, neem ik hem graag over. De Peugeot RCZ R heeft namelijk voor altijd mijn hart veroverd en staat vanaf nu bovenaan mijn ‘wishlist’. Ik heb de liefde van mijn leven gevonden, eentje die gromt als ik hem berijd, weinig klaagt en mijn hart sneller doet kloppen. Wat wil je nog meer?

De details:
Merk/type: Peugeot RCZ R
Motor: 1.6 viercilinder turbo, 270pk
Topsnelheid: 250 km/u
Nieuwprijs:  vanaf € 47.800

De cijfers:
Uiterlijk: 9
Interieur: 8
Rijprestatie: 9+
Glamourgehalte: 9

De foto’s
(klik op de thumbnails voor grotere versies)

Tekst & foto’s: Angel Mulder

 

Lees ook:wHeels: de nieuwe Peugeot 308
Lees ook:Peugeot onthult de RCZ R… WOW!
Lees ook:wHeels: Peugeot RCZ – Love at first ride
Lees ook:wHeels: Jaguar XF – Classy Businessbabe
Lees ook:Peugeot Nederland toont limited edition RCZ Asphalt op Miljonair Fair

1 Reacties // Reageer

One thought on “wHeels: Peugeot RCZ RRRRRRrrrrr

  1. Peugeot wereld

    Het is echt een heeft bij meerdere mensen de harten gestolen.
    Ik vind de Peugeot RCZ een beetje op het oude type Audi TT lijken alleen dan nog iets verfijnder.
    Laten we hopen dat we er snel genoeg centjes hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>