Wie is de Meest Sexy Vegetariër?


De stichting Wakker Dier startte onlangs voor de vierde keer de verkiezing van de Meest Sexy Vegetariër. Zestien bekende Nederlanders (m/v) strijden om de titel van 2009. Wakker Dier vindt vegetariërs sexy, omdat vegetariërs daadkrachtige mensen zijn die elke dag met hun bord strijden voor een betere wereld. Vegetarisch eten is beter voor dieren, klimaat, milieu en het wereldvoedselprobleem. Half Nederland kiest al voor twee of meer vlees- en visloze dagen per week. “Vegetarisch eten is helemaal ‘hip & happening’;  elke dag vlees eten is écht uit de tijd”, aldus Wakker Dier.

Op de site www.wakkerdier.nl/sexyvegetarier kunnen mensen tot 15 december hun stem uitbrengen op hun favoriete mannelijke en vrouwelijke kandidaat. Op 1 december worden de finalisten, drie heren en drie dames, bekendgemaakt en rond de kerst de uiteindelijke winnaars.

Vorig jaar koos het Nederlandse publiek voor fetisjmodel Ancilla Tilia en acteur Noah Valentyn. Ancilla voerde sindsdien campagne tegen de onverdoofde slacht van vissen voor Wakker Dier. Ook cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff, de winnaars van 2007, werden ambassadeurs van Wakker Dier.

Alle kandidaten hebben een vegetarische levensstijl. Een enkeling eet af en toe een biologisch stukje vlees of vis. Dat maakt voor Wakker Dier niet uit: ‘beter inconsequent goed, dan consequent fout’, is de boodschap die Wakker Dier aan iedereen wil meegeven. Want elke dag dat iemand kiest voor vegetarisch, helpt hij of zij de dieren. Alle kandidaten staan bewust achter hun deelname. Sommigen zullen actief campagnevoeren voor zichzelf, en daarmee voor de  dieren en Wakker Dier. Zo staat Lonneke Engel in november naakt op de cover van Elle, en wijdt Julika Marijn op zaterdag 21 november een aflevering van haar spirituele programma Walhalla op TV Gelderland aan de verkiezing.

In 2008 is de link tussen vegetarisme en het klimaat goed op de kaart komen te staan. Een gemiddelde Nederlander veroorzaakt 40% meer uitstoot van broeikasgassen dan een vegetariër. Vegetarisch eten is, behalve goed voor de dieren en het klimaat, ook goed voor de gezondheid (obesitas, hart en vaatproblemen), het milieu (mestprobleem), de natuur (ontbossing voor de teelt van veevoer en overbevissing) en voor het wereldvoedselprobleem. Volgens het WNF maken Nederlanders te veel aanslag op natuurlijke wereldbronnen, vooral omdat Nederland met gemiddeld 235 gram vlees per dag op nummer 7 staat van de ‘wereldranglijst vleesconsumptie’.

Wereldwijd wordt de verkiezing georganiseerd door de actiegroep PETA. De winnaars van 2009 zijn zangeres Kellie Pickler en acteur Milo Ventimiglia. Eerdere winnaars waren Prince, Carrie Underwood, Kristen Bell, Natalie Portman, Andre 3000 van Outkast, Chris Martin, Shania Twain, Tobey Maguire, Alicia Silverstone en Anthony Kiedis. Officieel stemmen kan dus op www.wakkerdier.nl/sexyvegetarier, maar wij zijn benieuwd… wie vind jij de Meest Sexy Vegetariër? (je mag een stem op een man én een vrouw uitbrengen)

Wie vind jij de meest sexy vegetariër?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Video: Nicolette Kluijver uit de kleren
Lees ook:Lady Gaga in rauw vlees bikini
Lees ook:Welke celeb is de meest sexy vegetariër?
Lees ook:Video: Georgina Verbaan bloederig op poster
Lees ook:Louis Talpe meest sexy man van Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wie is de Meest Sexy Vegetariër?

  1. Marlies

    Ik eet deze maand ook vegetarisch. Gaat best goed! :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>