Bonnie St. Claire moet naar Almere…

hiWe hebben al een hoop mooie dagen achter de rug met echt ‘terrasweer’. Maar waar kun je nu het beste op een terrasje neerstrijken zonder gelijk een vermogen kwijt te zijn? Uit onderzoek blijkt dat Amsterdam dit jaar de duurste ‘terrasstad’ van Nederlanden dat Almere de goedkoopste is. Een rondje van twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé kost op het terras in Amsterdam 23,05 euro. Hetzelfde rondje is in Almere gemiddeld 2,98 euro goedkoper. .

Amsterdam is flink gestegen, want de charmante stad stond vorig jaar nog op de vierde plek. Echter heeft zij dit jaar Haarlem van de eerste plaats verstoten. De hoofdstad wordt gevolgd door Den Haag, Haarlem en ’s Hertogenbosch. Utrecht sluit de top 5 af.

De Bonnie St. Claire’s onder ons (lees de Rosé-liefhebbers) moeten naar Almere, want het roze gloedje is daar met gemiddeld 3,23 euro het goedkoopst. Voor fris moet men naar Breda (gemiddeld 2,14 euro) en voor een kop koffie naar Arnhem, die kost daar gemiddeld 2,07 euro.

In Nijmegen een Eindhoven zijn een rondje op het terras een stukje duurder dan vorig jaar.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat veel café’s drankjes proberen te serveren die je thuis niet zo kunt krijgen en dat de ouderwetse limonade zijn herintrede doet in de horeca, in allerlei aparte smaken. Ook grote kannen met water met vers fruit en kruiden zijn uberhip nu op de terrassen.

Bron: Het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners

Lees ook:De duurste woningen staan in Blaricum
Lees ook:‘Willem Holleeder krijgt pak slaag bij Joffers’
Lees ook:Geen beloning van 10.000 euro voor vindster Audi Ryan Babel
Lees ook:Zes procent opslag voor koninklijke familie
Lees ook:Sluiting kost The Fat Duck meer dan 170.000 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>