Mooie benen met laser!

Na dik 15 jaar tobben met onsierlijke vaatjes op mijn benen, heb ik dan eindelijk besloten om die voor mij ietwat grote stap te nemen. Ik ga er iets aan laten doen. Ik vrees het ergste: pijn, onflatteuze steunkousen en ellenlange behandelingen, maar ik wil ook wel weer eens in een bikini durven, zonder mijn benen te verbergen onder een parreo of handdoek. Na een zoektocht op Internet kom ik terecht bij informatie over Laserbehandeling. Dat lijkt mij wel wat. In een ver verleden liet ik de vaatjes “wegspuiten”. Geen pretje, vooral omdat ik niet zo dol ben op naalden. Ik maak een afspraak bij LaserSkinClinics in Bussum, een kliniek die volgens diverse reacties op Internet goed aangeschreven staat.

Enkele weken later is het zover, ik ga voor mijn eerste consult naar Bussum. Na mijn auto in de parkeergarage te hebben gezet, ga ik op zoek naar een statig pand. Hoe vooroordeel bevestigend, want een beetje verwonderd loop ik uiteindelijk een onopvallend kantoorpand binnen, waar ik al twee maal voorbij was gelopen. Het mag meteen duidelijk zijn Laser Skin Clinics is een no-nonsense kliniek. Iets dat huidtherapeute Feeke Schulpen-Wijffels later in een gesprek ook bevestigt. Bij LaserSkinClinics geen poespas of poeha. De kliniek is laagdrempelig en eventueel uiterlijk vertoon werkt bij klinieken toch alleen maar door in de prijs. Duurder hoeft dus niet altijd beter te betekenen. Eenmaal binnen beland ik in een warm bad. De kliniek heeft een prettige uitstraling, ziet er professioneel uit, maar geeft toch dat fijne “huiskamer gevoel”.

Het wordt na een gesprekje al snel duidelijk dat deze behandeling niet iets is wat je “zomaar even doet”. Ik word doorverwezen naar het ziekenhuis om een duplex te laten uitvoeren. Dit om te bekijken of mijn aders wel geschikt zijn voor deze behandeling en het geen problemen zal veroorzaken. Daarbij stuit ik meteen op het eerste probleem: de wachtlijsten in het ziekenhuis. Dik twee maanden later kan ik na veel ziekenhuizen gebeld te hebben voor een afspraak pas terecht in een ziekenhuis in Leiden. De duplex wordt uitgevoerd en ik krijg groen licht om de laserbehandeling te ondergaan. Drie weken later (ietwat laat door de feestdagen) kan ik me weer melden bij Laser Skin Clinics in Bussum.

Ik krijg uitleg wat er gedaan gaat worden en wat de do’s en don’ts zijn na de behandeling. Ook moet ik een verklaring ondertekenen dat ik akkoord ga met de behandeling. Vervolgens mag ik mijn jeans uittrekken en op de behandeltafel plaatsnemen. Marieke Verweij voert de behandeling uit. Uit een slangetje blaast koude lucht op mijn huid, terwijl uit een ander snoer de laser komt. Deze koude lucht blijkt geen overbodige luxe. Marieke volgt de vaatjes op mijn been met de laser en het voelt alsof ik mijn huid verbrand aan een hete pan of oven. De pijn trekt echter snel weg door de koude lucht. Aan de binnenzijde van het been is het wat pijnlijker dan op de dij. Ik zie echter wel meteen wat vaatjes wegschieten, dus wordt meteen enthousiast. De behandeling op één been duurt ongeveer een half uur, maar dat zal verschillend zijn per persoon en de hoeveelheid te behandelen aders.

Na afloop wordt de koude lucht nog enkele minuten op het been gelaten om de behandelde plekken af te koelen. Hierna krijg ik een witte kous aangemeten, die ik de komende weken (en in ieder geval de komende 48 uur dag en nacht) zal moeten dragen. Tegenwoordig geen verschrikkelijke vleeskleurige kousen meer, er is heel veel keus in kousen en kleuren. Ik besluit dan ook een zwarte (steun)panty te bestellen voor de volgende keer. Over vijf weken mag ik namelijk terugkomen voor mijn andere been en het bijwerken van kleine vaatjes op mijn zojuist behandelde been.

De volgende dag is het wel een beetje schrikken geblazen als ik stiekem onder de kous kijk. Mijn been zit onder de blauwe plekken! Een echt resultaat is er dus nog niet te zien, dus ik zal geduld moeten hebben. Het uiteindelijke resultaat kan ook wel een aantal weken duren, want het duurt minimaal 6 weken voordat het lichaam het overgebleven vaatrestant afgevoerd heeft. Enkele dagen na de behandeling voelt mijn been op sommige plekken ook nog wat beurs aan. Na vier weken zie ik dan toch een duidelijke verbetering. De plekken op mijn been zijn minder, het blauw trekt weg. Toch zal ik nog zeker een aantal behandelingen moeten ondergaan.

Nog twee maal na deze eerste behandeling keer ik terug bij Laser Skin Clinics. Het eindresultaat is erg mooi. Ik zie nog wel een aantal storende plekken op mijn benen, die ik later dit jaar nog wil laten laseren, maar ik durf voor het eerst in jaren weer een rok aan en ook in het zwembad voel ik minder schaamte voor de donkere plekken op mijn benen. Toch zal ik er ook zelf wat aan moeten doen, namelijk trouw de steunkousen blijven dragen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de afgelopen week met het zonnetje wel eens de kousen uit heb gedaan, maar ik ben blij met mijn mooie benen en wil ze graag zo houden! Ik heb een tevreden gevoel over de behandeling en de gang van zaken bij Laser Skin Clinics, een kliniek die ik zeker nog eens zal bezoeken! Wil je zien hoe een behandeling in zijn werk gaat, bekijk dan onderstaande video.

Ben je benieuwd naar Laser Skin Clinics in Bussum? Maak dan gerust eens vrijblijvend een afspraak. Je kunt zes dagen per week (ook ‘s avonds) bij hen terecht. Niet alleen voor beenvaatjes, maar ook voor andere problemen zoals onder meer Acne, Definitief ontharen, pigmentvlekken, injectables en andere huidproblemen. Je kunt de kliniek bereiken via telefoonnummer 035-698 00 55 of kijk op de website.

Lees ook:Susan Boyle nog wel een paar weken in kliniek
Lees ook:Brrrr, Botox…
Lees ook:Glamour voor je handen
Lees ook:Backstage: Maffiamaatjes in Marbella
Lees ook:Zangeres Skunk Anansie: ‘ Pukkelpop de ergste dag uit mijn leven ‘

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>