Vermoedelijke moordenaar Willem Endstra opgepakt

Zeven jaar na de moord op Willem Endstra, destijds een van de rijkste mannen van Nederland, is afgelopen weekend de vermoedelijke schutter aangehouden. Het zou gaan om een 47-jarige Russische man. Hij werd in het buitenland gearresteerd. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels om zijn uitlevering gevraagd.

Vastgoedmagnaat Willem Endstra werd op 17 mei 2004 op klaarlichte dag voor zijn kantoor in Amsterdam Oud-Zuid doodgeschoten. De politie heeft vandaag ook twee neven uit Alkmaar, Ozgur C. en Ali N., aangehouden vanwege betrokkenheid bij de liquidatie. Het onderzoek naar de moord op Endstra duurt nog steeds voort. De opdrachtgever voor de moord is nog niet bekend.

Endstra kreeg in 2002 landelijke bekendheid toen hij door John Mierenet in de pers de ‘bankier van de onderwereld’ werd genoemd. Ook dook er een foto waarop Endstra met Willem Holleeder te zien is. Endstra zou door de topcrimineel zijn afgeperst. In dat jaar werd Endstra’s vermogen in het magazine Quote geschat op 350 miljoen euro.

Bron: RTV-NH

Lees ook:Willem Holleeder weer vrij man
Lees ook:‘Gesprek met Holleeder in College Tour viel tegen’
Lees ook:Koninklijke familie aangekomen in Lech
Lees ook:Prinsesjes ook fan van Nederlands elftal (zie foto’s!)
Lees ook:Kinderen van BN’ers op school steekpartij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>