Do gaat de Marathon van New York lopen

Om meer aandacht te vragen voor de Mutsaers-stichting waarvan Do ambassadrice is, heeft Do zich zelf het bizarre doel gesteld om in November 2010 de Marathon van New York te gaan lopen. Naast het feit dat zij voor dit goede doel ook al een Nederlandstalig mini album heeft uitgebracht ‘Zingen In Het Donker’ (sinds 12 Maart verkrijgbaar), is ze zich aan het voorbereiden op 42 km. rennen.

Dat lijkt simpel gezegd, maar is toch een vrij bizarre uitdaging voor Do (oftwel Dominique Rijpma van Hulst). Do sport al jaren niet meer en heeft het leven van een artiest, ‘sex-drugs & rock ‘n roll’ toch wat te letterlijk genomen. Na een tienertijd van voornamelijk sport, niet roken of drinken en vroeg naar bed, is zij in een heel wat wilder leventje gerold. Langzaam begint deze leefstijl zijn tol te eisen. Vermoeidheid, slechte conditie, pijntjes hier en daar en 6 kilo gewichtstoename zijn het zichtbare gevolg.

Door deze marathon voor haar goede doel te lopen hoopt zij naast een gezondere leefstijl ook de taboe te doorbreken en men bewust te maken van het feit dat er achter 1 op de 5 voordeuren (wereldwijd) huiselijk geweld plaatsvindt, te vaak met fatale afloop. Het doel is: de schaamte voorbij, uit de doofpot!

Tevens zal Do dit jaar ook een evenement organiseren i.s.m. Nike Nederland en zal zij met de kinderen van de Mutsaersstichting, de Federatie vrouwen opvang en iedereen die mee wil doen met dit evenement, gaan sporten. Zo hoopt zij het isolement te doorbreken de weerbaarheid te vergroten het vertrouwen en doorzettingsvermogen weer op te bouwen. Ondertussen werkt Do keihard door om het door haar zelf geschreven / mee geproduceerde Engelstalige album in de loop van 2010 te lanceren.

Bron: Jan Vis

Lees ook:Kylie, Sienna en Claudia geven zich bloot voor borstkanker
Lees ook:Sharon Schrijft: Eerste Gospel album komt eraan!
Lees ook:Kerst met… Jan Smit
Lees ook:Glamrock is back, Duran Duran returns
Lees ook:Prins Harry wint Veuve Clicquot Manhattan Polo Classic

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>