BN’ers helpen ex-daklozen met kerstsingle


Na een officiële auditie werd in augustus de band One Gift gevormd. De acht bandleden van deze band leefden op straat in verschillende Nederlandse steden en hebben ieder een bijzonder muzikaal talent. De muzikanten Anouk Kool en Ronald Kool schreven het nummer ‘Uninvited’ en begeleidden de band tijdens het repetitie – en opnameproces. Naast zijn inzet voor dit project is Ronald Kool toetsenist van o.a. Anouk en Trijntje Oosterhuis en bandleider van de ‘Ik hou van Holland’ huisband.

Op donderdag 6 december staat de band One Gift voor de zware opgave om de Nederlandse hitlijsten te bestormen. Vanuit een moeilijke positie onderaan de samenleving streeft deze band, bestaande uit 8 (voormalig) dak – en thuislozen, met de single ‘Uninvited’ naar een hoge notering in de hitlijsten. In de bijbehorende videoclip speelt een aantal bekende Nederlanders, zoals o.a. Kim Holland, Martin van Waardenberg (De Marathon) en Quintis Ristie, een verrassende rol. De helft van de opbrengst uit downloads en donaties is bestemd voor de bandleden, zodat zij een nieuwe start kunnen maken in 2013. De andere helft doneren de (voormalig) daklozen aan KiKa, waarmee zij iets terug doen voor de samenleving.

Op 6 december vindt de officiële release plaats op het mediapark in Hilversum. Vanaf dat moment is de single voor 99 cent te downloaden, o.a. via iTunes.

Lees ook:Unicum voor TVOH kandidaat Sandra van Nieuwland
Lees ook:K3 met Josje nu al een succes
Lees ook:‘Miljoenenscheiding voor Ronald de Boer’
Lees ook:Hit voor Patricia Paay
Lees ook:Tim Akkerman stapt uit Di-Rect

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>