Dave’s Column: Het Gooi…


Gisteren nog op tv: Gooische Mannen. Al lang op tv: Gooische Vrouwen en alweer van tv verdwenen: echte Gooische meisjes. Het Gooi, wat is dat toch met dat woord en wat is dat toch met die streek?
Wat ik weet van het Gooi is dat ik er al twintig jaar woon, werk en leef.
Ik woon in Hilversum, het voormalige platenbussines-mekka en de thuisbasis van “Het Mediapark”. Voor vele buitenstaanders allemaal magische woorden: media, televisie, radio, bekende Nederlanders en niet te vergeten de eeuwige dooddoener: het Gooische matras.

De buitenwacht denkt dat je hier struikelt over de BN-ers en dat iedereen met elkaar neukt en vreemdgaat, dat we allemaal aan de coke zitten en dat een Range Rover de standaard tweede auto is. Zal ik u eens even uit de droom helpen? Droom lekker verder!

Hilversum is al lang platenmekka af, het mediapark is vergrendeld, met dank aan Volkert. Er rijden hier meer Golfjes GTI dan in Brabant en het inteelt- en tangverlossingsgehalte is stijgend met het jaar.
Hilversum is lelijk, gevaarlijk, onmogelijk te berijden, verpauperd en wel erg multi-culti. De kroegen van vroeger zijn leeg en uitgaan doe je vanaf 1 uur ‘s nachts.
De platenmaatschappijen zijn geloof ik allemaal in Sony gefuseerd, het overgebleven Universal Music zit in Baarn en alleen “good old” Willem van Kooten en zijn zoon Eelco bieden nog dapper weerstand tegen de Romeinen. Hilversum was eens, maar Hilversum wordt nooit meer!

Nee nu hebben we Laren en Blaricum, dat is het Gooi, zo moet het!
Puisante rijken, oud geld, nieuw geld, gevonden geld en zwart geld, iedereen in chique kleding en een BMW is daar maar heel gewoonjes… Dat is het Gooi waarvan u al jaren vermoedt wat het is.
Vrouwen willen nog wel eens zomaar aantrekkelijk zijn daar, je kan er goddelijk eten en drinken en een Opel Vectra wordt stante pede weggesleept!

In Laren en Blaricum struikel je inderdaad over de BN’ers en opvallend veel over Patrick Kluivert (al dan niet onderweg voor ijs voor de kinderen) en in de supermarkt sta je bij de diepvries zomaar naast Gordon. Een wijntje kost er 8 euro en een tosti 6! Burberry is daar nooit uitgeweest, maar hardstikke hip, fuck the Cosmopolitan! Dat is het Gooi dames en heren, daar gebeurt het en daar werd Gooische Mannen terecht gedraaid.

En nu niet allemaal massaal komen, men eet daar met mes en vork en voor de prijs van een diner gaat u een week all inclusive naar Griekenland. Wij zitten goed in ons reservaat en wij storen u niet, doet u dat dus ook vooral niet bij ons!

Dave

Over Dave:
Dave Heijnerman begon zijn carriere in 1989 als plugger bij Dino Music en werkte daar o.a. samen met Rene Froger en Ruth Jacot. Samen met DJ Sven presenteerde hij het radioprogramma  ‘Sven & Dave’ op Radio 3 voor BNN. Later openden zij ook nog ‘Mediacafé Sven & Dave’. Hierna ging Dave bij de televisie werken als redacteur en regisseur en presenteerde een item in “Men’s Talk” en confronteerde later BN’ers met de roddels in de bladen in het programma ’Niets dan de waarheid’ bij Veronica. Daarna presenteerde Dave ook nog “De Reisleider” bij SBS 6. Op Glamourblog.nl schrijft Dave columns, waarin hij, zoals we gewend zijn van (Sven en) Dave, wederom geen blad voor de mond neemt. Lees hier alle columns van Dave voor Glamourblog.

Lees ook:Dave’s Column: Voorheen het Gooi…
Lees ook:‘Onze’ Dave in Gooische Mannen!
Lees ook:Dave’s Column: Jort slaat door
Lees ook:Dave’s Column: Vermoedelijk…
Lees ook:Dave’s Column: Wat moeten we met Arie?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dave’s Column: Het Gooi…

  1. Pingback: ‘Onze’ Dave in Gooische Mannen! | Glamour

  2. Pingback: Dave’s Column: Voorheen het Gooi… | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>