Dave’s Column: Jort slaat door

Jort Kelder gaat in zijn nieuwe programma een beetje weg van de vaste paden waar hij doorgaans op beweegt en dat past niet bij hem. In zijn nieuwe programma Bij ons in de BV ging hij afgelopen week op zoek naar Remco V en Danny K, de heren van Palm Invest. Nu mag je als onderzoeksjournalist best op zoek gaan naar nieuwsfeitjes rond dit duo, maar Jort zijn poging was van het niveau lagere school. De meer dan trieste zoektocht naar de heren werd gek genoeg nog voldoende bevonden voor uitzending door de KRO ook, wat me helemaal bevreemd. Jort wilde Peter R zijn, maar Jort is helemaal geen Peter R, not even close!

Jort sprak de huurder van het huis van Remco V. Wow! Hoe dichtbij kun je komen zeg? Sensationeel, de huurder van het huis van Remco V! Dat was mij niet gelukt… Verder ging Jort nog een brug te ver: Jort begaf zich in ‘t Gooi… Jort hoort in de PC en op Poloclub “Ons genoegen”, maar niet in het Gooi. In het Gooi gelden andere wetten en zitten mensen helmaal niet te wachten op de moralistische bretels van Jort K. Het Gooi is evident niet het territorium van Jort en dat was ook duidelijk te zien.

Jort had een ‘snackje’ gespot van Remco zoals hij dat zelf noemde. Met een ‘snackje’ bedoelde hij een ex vriendin van Remco die niets vermoedend een wijntje dronk met een vriendin. “Hallo, weet jij waar Remco is?” vroeg Jort met gebruikelijke aardappel in de strot… Wat een vraag ook! Alsof die dame dat überhaupt zou onthullen met een geforceerde camera in haar snufferd! Jort vergat en passant ook even dat deze dame wel een stempel op haar hoofd gedrukt kreeg met deze debiele actie. Daar zit je dan en ineens vraagt Jort R de Vries of je weet waar Remco V zich ophoudt… Leuk ook om op een verjaardag uit te leggen aan je ouders! Maar who cares, alles voor het verhaal!

Maar toen kwam het absolute klapstuk in deze blaartrekkende repo: Jort belde met Remco V! Waar ie nu woonde en meer van dat soort lege vragen. Tuurlijk Jort, Remco V gaat zeggen waar hij woont en nodigt jou en je cameraploeg uit om een kop koffie te komen drinken! Wat denk je nu zelf? Kindertelevisie waar Jetix zich voor zou schamen!
Gelukkig gingen we terug naar de studio waar Jort na wilde praten over zijn prachtige stukje journalistiek met een advocaat. En wat schetste mijn verbazing? Die advocaat was Dion Bartels. Correctie, de één dag eerder door de orde van advocaten geschorste Dion Bartels! En van die man gaan wij de waarheid horen over het wel en wee van de heren van Palm Invest? Diezelfde megalomane Dion Bartels die “Palm Invest The Movie” wil gaan maken? Diezelfde Dion Bartels die verdacht wordt van het zich verrijken over de rug van zijn cliënten… Wat werd de heren van Palm Invest ook weer ten laste gelegd? Bent u er nog?

Jort sloeg de plank volledig mis en heeft zich in mijn optiek volstrekt belachelijk gemaakt met dit ondermaatse repootje, zoals hij het zelf zou benoemen. De huurder van het huis van Remco V is namelijk net zo sensationeel als de banketbakker van Willem H of de hondentrimster van Johan V. Wat een volstrekt arme nieuwsfeiten! Jort moet lekker in de PC blijven, daar zit hij goed en dat is zijn jachtterrein. Jort moet lullen met Oger Lusink en met Fentener van Vlissingen. Lekker blablablabla en verder niets. Jort is heimelijk namelijk best wel jaloers op al die rijken. Je tussen het geld begeven, houdt niet in dat je er zelf ook ooit gaat komen. Jort had dat natuurlijk al op school; nooit gekozen worden bij de gymles. Niemand wilde dat schriele bleke koppie in het voetbalteam uiteraard. Jort zinde al vroeg op wraak. En daarom besloot hij zich maar vooral laatdunkend en badinerend uit te gaan laten over succesvolle mensen Want succesvolle mensen kunnen toch nooit eerlijk aan hun fortuin gekomen zijn?

Jort maskeerde zijn afhangende schoudertjes met bretels en ging om zich heen schoppen. Allemaal prima, maar schoenmaker blijf bij je leest! Lekker lullen over maatpakken, Ferrari’s en kaviaar is wat hij kan en moet blijven doen. Op deze manier wordt zijn programma al net zo geloofwaardig als zijn relatie met Georgina…
Als Peter R het gezien had zou hij zich hebben omgedraaid in zijn graf!

Over Dave:
Dave Heijnerman begon zijn carriere in 1989 als plugger bij Dino Music en werkte daar o.a. samen met Rene Froger en Ruth Jacot. Samen met DJ Sven presenteerde hij het radioprogramma  ‘Sven & Dave’ op Radio 3 voor BNN. Later openden zij ook nog ‘Mediacafé Sven & Dave’. Hierna ging Dave bij de televisie werken als redacteur en regisseur en presenteerde een item in “Men’s Talk” en confronteerde later BN’ers met de roddels in de bladen in het programma ’Niets dan de waarheid’ bij Veronica. Daarna presenteerde Dave ook nog “De Reisleider” bij SBS 6. Op Glamourblog.nl schrijft Dave columns, waarin hij, zoals we gewend zijn van (Sven en) Dave, wederom geen blad voor de mond neemt. Lees hier alle columns van Dave voor Glamourblog.

Lees ook:Lauren Verster (30) en Jort Kelder (46) een stel
Lees ook:Hans Wiegel spant rechtzaak tegen Quote aan
Lees ook:Dave’s Column: Het Gooi…
Lees ook:Dave’s Column: Wat moeten we met Arie?
Lees ook:Het stulpje van Jort Kelder nog steeds te koop

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dave’s Column: Jort slaat door

  1. Rick

    Ik ken die hele Dave niet, ben al jaren weg uit Nederland en lees dit vanaf een zonnig lokatie. Wat is die Dave een L*L !Heeft de man geen beter onderwerp te bespreken. Jort haalt betere kijkcijfers dan hij in zijn korte leven heeft kunnen behalen en ooit zal halen. Daar gaat het toch om. Wie is deze snotaap die te lang onder de zonnebank heeft gelegen en zich alleen een zijde sjaaltje kan permiteren van zijn modale salaris, om te oordelen over iemand die wel resultaat haalt in zijn leven.

    Nederland ten voeten uit. Geef mensen als deze Dave geen platform pleaaaaaaaaaaaaaaaaase.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>