Josh’ Wereld: Maar wat willen mannen dan?!

In mijn column van vorige maand deed ik uit de doeken wat ik zoek in een potentiële lover. Een gevoelig onderwerp, bleek wel, gezien de bijzondere reacties die ik vervolgens van verschillende mannen kreeg. Sommigen mannen kende ik persoonlijk, andere mannen mag ik tot mijn virtuele Facebook-vrienden rekenen (waar een link op staat naar mijn column) en hiermee voelden zij zich genoodzaakt mij op mijn column aan te spreken op feestjes.

Natuurlijk kreeg ik ook reacties van vrouwen, maar die waren over het algemeen alleen bevestigend en aanmoedigend. De reacties van ‘de Nederlandse man’ kwam voor mij enigszins onverwacht; ze waren op hun teentjes getrapt! “Ja, je schrijft een hele column over wat jij wil in een man, maar wat willen wij? Heb je daar al eens over nagedacht?!”. Nou, ja, daar denk ik bijna dagelijks over na, maar ik ben er nog niet helemaal over uit. Tijd om hier een column aan te wijden.

Ik smste mijn favoriete mannen en een aantal BN’ers, waaronder Dennis van der Geest, Michel Pais, Ramon Beuk en Steve te Pas, voor de nodige research. Ik vroeg hen wat zij van een vrouw verwachtten in een relatie, hun droomvrouw. Nou zijn mannen natuurlijk niet geweldig in het onder woorden brengen van hun emoties en gevoel, dus schreef ik in mijn sms dat het kort en bondig mocht, desnoods in steekwoorden. Ik wilde het hen natuurlijk niet te moeilijk maken.

Uiteraard deed men ontzettend hun best om originele sms-jes te sturen en één daarvan, die van Adriaan Mol, vond ik echt het vermelden waard: “Ik moet eerlijk zeggen Josh, ik kan er geen antwoord op geven. Elke ‘verwachting’ zal een cliché zijn. Als het meisje betoverend is, dan zit het goed. X”.  Ahhhhw….

De overige reacties waren op sommige gebieden verrassend (een vrouw moet zelfstandig en ondernemend zijn), maar over het algemeen inderdaad cliché (lange benen, mooi, spontaan, goed in bed, een beest in bed, lief), maar de meeste waren het over één ding eens: Een vrouw moet zorgzaam zijn. Nu is dit geloof ik vrouweneigen; “Schat, het is koud buiten, doe je wel een shawl om?! Liefje, pas je op dat je geen zonnesteek krijgt, hier heb je factor 40. Zou je dat nou wel doen, je krijgt een beetje een buikje?!”. Dus hierin voorzie ik geen probleem, vrouwen zijn uit nature zorgzaam en denken overal aan, en ja, wij denken ook voor onze mannen. Zo zijn wij nou eenmaal.

Ramon Beuk belde mij op met iets wat ik nog niet eerder had gehoord. Hij gaf aan: “Mannen verwachten van vrouwen dat zij vooral niets van ons verwachten”. Dit lijkt mij een heikel punt. Vrouwen hebben namelijk een heleboel verwachtingen en in veel relaties zal het hier dus ook misgaan, vermoed ik. Stel, Ramon; Wij zijn één jaar samen en je geeft mij een ring met een aardige solitair. Het jaar daarop verwácht ik minstens zo’n grote, maar vooral een nog veel grotere solitair. Met bijpassende oorbellen, omdat ik het al zo lang met jou volhoud natuurlijk. Je komt dan niet weg met een diner, hoe goed jij ook uit jouw bestsellerkookboeken kan koken!

Ik kom tot de conclusie dat ik aan één column over de wensen van een man niet genoeg heb. Over wat vrouwen willen was ik daarentegen best snel klaar, zo moeilijk is het namelijk niet. Begin ik me toch af te vragen: Wie is hier nou veeleisend?

Bij dezen beloof ik een onderzoek te starten en de nodige research te doen naar betreffende onderwerp, te beginnen op St Barths, waar ik van 27 december tot en met 5 januari ‘diepgaande gesprekken’ zal voeren met Marcus Rogerson a.k.a. Prince Charming.

Ik wens alle lezers een succesvol, maar vooral liefdevol 2010!

LFS,
Josh

Josh is fotomodel, 23 jaar, gek op shoppen en ontzettend ambitieus. Je leest alles over haar drukke leventje in haar columns op Glamourblog!

Volg Glamourblog op Twitter!

Lees ook:Josh’s Wereld: Wat ik wèl wil in een man
Lees ook:Mannen toch heel blij met aanwezigheid vrouwen tijdens WK 2014
Lees ook:‘Onze’ Dave in Gooische Mannen!
Lees ook:Josh’ Wereld: Josh zoekt (én vindt) Prins
Lees ook:Josh’ Wereld: De iPad is hot!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Josh’ Wereld: Maar wat willen mannen dan?!

 1. Pingback: St Barths is ‘the place to be’ | Glamour

 2. De Nederlandse Man

  Op het moment dat je blij bent dat iemand een dag in de keuken heeft staan zwoegen om speciaal voor jou een diner in elkaar te draaien, in plaats van dat hij bij de plaatselijke juwelier een nieuwe set oorbellen heeft gekocht, dan ervaar je juist wel het fantastische gevoel van ware liefde.

  Als je echter drukker bent met de BN’ers die je kent, de luxe vakantieoorden die je bezoekt, en of je dit jaar wel duurdere oorbellen krijgt dan vorig jaar, dan ben je gewoon te veel met jezelf bezig om waarde liefde te ervaren.

  Ware liefde is wederzijds, en zolang iemand vooral van zichzelf houdt, dan is er geen synergie mogelijk.

  Als ik zo lees hoe jij over liefde praat, dan heb ik daar erg veel moeite mee. Gelukkig was ik bij je vorige column al tot de conclusie gekomen dat wij totaal niet bij elkaar passen.

  Er zullen vast mannen zijn die hun vriendin elk jaar duurdere oorbellen geven dan het jaar daarvoor, maar in mijn wereld heeft dat weinig te maken met liefde.

    /   Reply  / 
 3. Petris

  Laat ik ook eens een korte reactie geven over het fenomeen “Mijn droommeisje”;)
  Spontaan, eerlijk, mooi en sexy is meegenomen maar beslist geen noodzaak, moet van reizen houden, geen probleem hebben dat ik rommelig ben.
  Verder: Ik ben gek van katten ( “heb”er 6 ), het is dus beslist een voordeel als de dame dat ook is.
  En voor de rest moet een relatie groeien, als dat goed gaat dan is de droom ineens na een tijdje geen droom meer;)

    /   Reply  / 
 4. Tijn van Ewijk

  Hoi Josh,

  Terwijl jij lekker in St Barths zit… zit ik in Cancun te wachten op mijn vlucht terug naar Cuba en krijg ik je column door…

  Het probleem met mannen is wat ik noem de ‘mannelijke pretentie’ waardoor ze al snel roepen dat ze niets nodig hebben. Toch denk ik dat er een aantal dingen zijn (behalve uiterlijk en seks) die door mannen enorm gewaardeerd worden:
  Bewondering… wij mannen willen graag, het liefst in het openbaar, bewonderd worden door onze vrouw.
  Vrijheid… We willen het gevoel hebben vrij te zijn
  Onze partner gelukkig maken (dat kan niet, maar we willen het gevoel hebben bij te dragen aan haar geluk.) Dat doen we door dingen voor haar te DOEN… Dank ons daarvoor!
  Loyaliteit. Omdat mannen weten dat vrouwen alles met elkaar bespreken kunnen we ons pas kwetsbaar opstellen als we zeker zijn dat het “veilig” is. We kunnen dus pas loyaal zijn als onze partner loyaal is. Niets is erger voor een man als zijn kwetsbaarheid op straat ligt.

  Hoop zo een beetje input geleverd te hebben voor je volgende column. bellen kan niet met Cuba, mailen gaat sporadisch.

  Hasta Luego!

  Tijn

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>