Sharon Schrijft: A Walk down Memory Lane

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik zou optreden met Jan Vayne en zou zingen op de Miss Flevoland Verkiezing in Dronten. Hoe dit is afgelopen zou ik dan in mijn volgende blog laten weten. En ik kan zeggen dat het vet was! En dat geldt voor beide dingen

Eerst gingen we naar Dronten naar Theater de Meerpaal. Het was bijzonder om weer terug te zijn op een plaats waar ik zoveel herinneringen aan heb. Ik heb 17 jaar gewoond in Flevoland. Eerst in Dronten, toen in Biddinghuizen en later weer in Dronten. Vanaf mijn tiende heb ik zangles gehad op de muziekschool in Dronten (CKV) waarbij we minstens 1 keer per jaar een voorstelling hadden in Theater de Meerpaal. Het huidige theater bestaat nog niet zo lang maar ook hier heb ik nog voor mijn verhuizing naar Haarlem herinneringen opgebouwd. De muziekschool verhuisde naar het nieuwe theater en toen kreeg ik daar mijn zanglessen en zelfs balletlessen hihi. Het was dus gek weer daar rond te lopen… ‘a walk down memory lane.’

Het optreden zelf was erg leuk en het was leuk alle ‘Missen’ te zien, helemaal opgedoft en erg nerveus Het waren geen professionele modellen maar gewoon dames die o.a. van de straat waren geplukt. Je moet wel lef hebben bij een Miss verkiezing…in een van de rondes moesten ze in een Braziliaanse bikini paraderen… Petje af dus. De presentatrice vroeg na mijn optreden of ik wel eens heb meegedaan aan een Miss verkiezing, volgens haar zou ik wel een kandidaat kunnen zijn Bedankt voor het grote compliment maar op een podium rondlopen in bikini? Daar heb ik het lef niet voor.

Na het optreden in Dronten reden we door naar Amsterdam waar in Panama de jam “Jan Vayne meets Popstars” zou zijn. Voor het eerst in lange tijd was ik weer nerveus voor een optreden. Ik heb altijd wel wat gezonde spanning (adrenaline) maar nu was ik echt nerveus. En de reden daarvoor was dat ik verschrikkelijk verkouden was. Met een verkoudheid kun je gelukkig nog steeds zingen zolang het maar niet op je keel slaat. Mijn holtes waren zo erg verstopt dat ik mezelf amper hoorde. ‘Open’ holtes zijn als je klassiek zingt best wel handig en dat was nou precies wat ik ging doen… klassiek! Yep, ik zou voor het eerst in jaren weer eens klassiek zingen en wel een stuk uit de opera “Le nozze di Figaro” van Mozart.

Jan Vayne is een ware virtuoos op de pian0 die naast jazz en improvisaties ook nog eens klassiek kan spelen. Voor mij reden genoeg eens terug te gaan naar mijn ‘klassieke roots’ en de sprong wagen. Ach ja, het was een extra uitdaging en wat heb ik een lol gehad! Het was erg leuk om in de rol van ‘Gravin Almaviva’ te duiken en te zingen over mijn ‘geliefde Graaf Almaviva’ die zijn liefde voor mij heeft verloren. Een opera is eigelijk een musical maar dan met klassieke muziek en waar wordt gezongen in de taal waarin het is geschreven. Dit is meestal engels, italiaans of duits.

Na een vol weekend begon het plannen weer rondom de opnames voor de nieuwe single. We hebben een erg leuk plan om de opnames semi-live te doen. Dus in plaats van alles in stappen op te nemen gaan we met een groep muzikanten en zangers de studio in en spelen en zingen we alles live in. Het lijkt dan net een live optreden en dat is toch wel wat ik het liefst doe. Samen met de mensen om me heen muziek maken en je kan zo soms hele onverwachte en leuke dingen krijgen, die volgens mij enorm bijdragen aan het lied. Een probleem bij dit plan is wel dat iedereen tegelijk moet kunnen en daar zit dan ook meteen de uitdaging. Het lijkt er nu op dat we eind van deze maand allemaal kunnen en dat zou betekenen dat we begin juni niet meer gaan halen Maar ik zou het niet uitstellen als ik niet geloof dat het goed is voor het nummer, dus nog even iets meer geduld

Dan een laatste nieuwtje, aanstaande zondag sta ik samen met een heleboel collega’s in Hotel Arena om mijn bijdrage te leveren aan een benefiet concert voor KIKA. Het wordt echt een te gekke dag met allemaal leuke optredens. En voor de voetballiefhebbers zal er ook een groot scherm zijn waar de wedstrijd Ajax – FC Twente te volgen is. Dus heb je zin in een leuke dag, sport en goede muziek en wil je daarmee ook nog een goed doel steunen? Check dan www.vooreenander.org en laten we samen “Knallen voor KIKA”!!!

Verder staan er nog een paar andere dingen te gebeuren in de komende twee weken, maar daarover meer in mijn volgende blog!

Liefs,

Sharon

Lees ook:Sharon Schrijft: Passion en meer
Lees ook:Sharon Schrijft: A Classical Evening
Lees ook:Sharon Schrijft: Spamalot in het eh… Nieuwe Luxor?
Lees ook:Sharon Schrijft: we totally rocked the house!
Lees ook:Sharon Schrijft: Win kaarten voor mijn DVD opname!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>