Sharon Schrijft: Klassiek

Het leven kan soms zomaar ineens omslaan. Van een zon overgoten mooie dag naar storm en regen. Zo moest ik begin vorige maand (mei) geheel onverwachts afscheid nemen van mijn oma. Na een kort ziekbed overleed ze plotseling. In die week stond mijn wereld even stil. En juist in die week moest ik de zangpartijen voor mijn eerste gospelalbum “Amazing Grace” inzingen… Op dat soort momenten realiseer je je hoe zeer zingen een emotionele bezigheid is. Pas na de uitvaart kon ik enigszins verder… want het leven gaat door en dat merk je het meest wanneer je weer gewoon aan de bak moet.

Zo kwam het Majoor Bosshardt gala voorbij, waar mijn man en ik te gast waren. Het Leger des Heils bestaat 125 jaar in Nederland en deze avond werd hier speciaal bij stil gestaan. In aanwezigheid van Koningin Beatrix en zo’n 5.000 man publiek, traden verschillende cliënten van het Leger op en dat was soms echt ontroerend. Cliënten zijn bewoners van opvanghuizen van Het Leger of daklozen die de daklozenopvang bezoeken. Een van deze cliënten was Ricardo. Een Surinaamse man met een geweldige stem die zowaar klonk als Lionel Richie. Voordat hij begon te zingen groette hij de Koningin en vertelde hij dat hij nooit had durven dromen op een dag voor de Koningin te zingen. Daarna zong hij met tranen “Stuck on you” van Lionel Richie. Ook ik hield het niet droog. Een compilatie van die dag kan je vinden op www.125-jaar.nl. De maandag daarop mocht ik zingen bij de Libelle Zomerweek, wat ook weer een ervaring op zich was.

In het weekend dat daarop volgde was het langverwachte Classical evening concert met Jan Vayne, Arjan Versluis en ShirEl. En dat was een succes! Het was ontzettend gaaf na al die jaren weer klassiek en musical liedjes te zingen. Inmiddels wordt er al gepraat over een vervolg in september/oktober, me like! Overigens komen er steeds meer klassiek georiënteerde optredens voorbij 24 mei mocht ik samen met het Con Allure kamerorkest en Jan Vayne een aantal nummers zingen, Time to say goodbye, Don’t cry for me Argentina en Porgia amor (Mozart) in de prachtige Nieuwe kerk in Delft. 30 Juni a.s. doen we dit weer. Kijk voor meer info op www.allureconcerten.nl.

Ik noemde het nieuwe album al een paar keer. We zijn er erg trots op dat we met dit album het mooie werk van Compassion mogen ondersteunen. Van ieder verkocht album zal 1 euro gaan naar Compassion. Hier kan je wat korte fragmenten van de luistermixjes horen. En ik heb een erg leuk nieuwtje…. de officiële voorintekenperiode met korting is voorbij, maar voor de lezers van mijn blog hier op Glamourblog heb ik een leuke aanbieding. Je kan t/m 12 juni het album met korting bestellen als je het album bestelt via www.sharonkips.nl/actie en als actie code GB226AG invult. Je betaalt dan slechts 10 euro per album i.p.v. 15 euro (excl. verzendkosten).

Verder staan er twee presentatie concerten gepland (22 en 23 juni). Het eerste concert is in Den Helder en het tweede concert zal zijn in Bergum. Het eerste concert zal meer een mix zijn van Pop, Gospel en Klassiek. Ik kom dan met mijn band en de band van CLC Den Helder zal het concert openen. Het tweede concert kom ik samen met Jan Willem van Delft en zullen we meer de klassieke kant op gaan met een vleugje pop. Het swingen zal dan worden verzorgd door Gospelkoor The Rising Hope uit Bergum. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en zijn te bestellen via truetickets.nl/s/2055/Sharon-Kips.

Dat was het wel weer voor deze keer. Wie weet tot ziens op een van de komende optredens en anders tot over twee weken!

Liefs,

Sharon

Lees ook:Sharon Schrijft: A Classical Evening
Lees ook:Sharon Schrijft: Eerste Gospel album komt eraan!
Lees ook:Sharon Schrijft: Passion en meer
Lees ook:Sharon Schrijft: Amazing Grace
Lees ook:Sharon Schrijft: A Walk down Memory Lane

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>