Backstage: Maffiamaatjes in Marbella

Als hoofdredactrice van Glamourblog.nl ben ik natuurlijk niet vies van een beetje ‘glamour en jetset lifestyle’. Toch blijf ik als nuchtere Rotterdamse met twee benen op de grond staan. Ik besef dat ik bevoorrecht ben, omdat ik door mijn werk regelmatig op de meest bijzondere plekken in Europa kom. Maar zelf zoek ik ook zo af en toe de leuke plekken in Europa op. Persoonlijk ben ik verslaafd aan Spanje en dan vooral aan Ibiza. Die liefde leidde er onder meer toe dat ik een website publiceer over Ibiza, een webshop run met de leukste en lekkerste producten uit Ibiza en inmiddels ook services aanbied op Ibiza. Afgelopen week bezocht ik de ‘mondaine’ badplaats Marbella. Even een paar dagen shoppen, genieten en, als autofreak, vergapen aan de meest mooie en bijzondere auto’s.


Puerto Banus, de haven van Marbella, is een walhalla voor golddiggers. Alles is er groot: de boten, de auto’s, de desserts, de borsten en zelfs de lippen. Veel opgespoten dames dus. En die doen allemaal hun best er zo sexy mogelijk uit te zien, al zijn ze 50 en strakgetrokken. Allemaal in de hoop een van de eigenaren van de luxe jachten aan de haak te slaan. Al heen en weer lopend, kijkend naar dit schouwspel, besefte ik dat andere bezoekers van de haven wellicht dachten dat ook ik ‘zoekende’ was. Nou, just my luck… ik werd aangesproken door een vrolijke Engelse jongen, die voor een van de boten stond. De jongen had duidelijk al flink wat glaasjes drank op en hij bleek ook nog eens geen eigenaar van een van de boten of mooie bolide,  maar de trotse bezitter van een knalgele Hyundai Atos. Dat heb ik dan weer.

Puerto Banus is over het algemeen vrij prijzig. Maar na een paar dagen observeren, haal je de semi-rijken en de echte rijken er zo uit. De wannabees gaan namelijk voor 7 uur eten bij Picasso’s, want dan krijg je 30% korting op de rekening. Het dessert is zo belachelijk groot dat je het kan delen. Je krijgt er ook gewoon 2 lepeltjes bij. Daarna loopt men wat rondjes langs de winkels, zonder wat te kopen, om daarna van 8 tot half 10 voor de halve prijs in te drinken tijdens het Happy Hour bij Joy Pub, waar het op sommige avonden daarnaast ook nog eens 2 voor de prijs van 1 is. Vervolgens staat men 3 rijen dik voor de deur bij de Sinatra Bar populair te doen en een uur lang te nippen aan een (te) duur drankje. Puerto Banus duur? Het is zo duur als je het zelf maakt…

Marbella is duidelijk een bolwerk van criminaliteit en mafioso. Er lopen nogal wat vreemde types rond. Flink platvloers ook soms. Zo was ik bij El Jardin getuige van een ruzie tussen een stel, waarbij zelfs het seksleven (of het gebrek er aan) uitgebreid aan bod kwam. Op het terras van dezelfde bar, die er heel gezellig en huiselijk uitziet, blijkt een aantal jaar eerder een man te zijn geliquideerd. Niet de enige die het loodje heeft gelegd in Marbella overigens. Het schijnt er wel vaker te gebeuren. Plots verwacht ik dat een van de mannen naast me elk moment kan worden neergeknald. Griezelige gedachte. In gedachten zie ik mezelf onder de bloedspatten in mijn Missoni jurkje gillen. Nee, voor mijn geen leven weggelegd als vriendinnetje van zo’n mafiatypje… doe mij dan toch maar die grappige Engelsman in die gele Atos.

Bessos,
Angel

P.S. Lees eerdere edities van mijn foto dagboek hier. Volg Angel ook op Twitter!

Lees ook:Video: Oud Zuid
Lees ook:Yolanthe en Wesley hebben het ‘erg leuk’ op Ibiza (zie foto’s!)
Lees ook:Btw-fraude met luxe jachten
Lees ook:Video: ‘BNN nept kijker met nep-junk’
Lees ook:‘Jongen in ballon’ Falcon: “It was for the show”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Backstage: Maffiamaatjes in Marbella

  1. An de Wit

    Na het rondslenteren in Puerto Banus is het een verademing om naar de feria’s te gaan in de oude kern van Marbella. Wanneer je de taal een beetje spreekt, word je al snel opgenomen door de Spaanse bevolking. Hier vind je de warme en liefdevolle passie van de gitanos vanuit de hele streek. Dat is leuker dan de nagemaakte en lege wereld van Puerto Banus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>