Sharon Schrijft: Zuid Afrika

Zuid Afrika was te gek! Op 1 december was het World Aids Day. Overal in de wereld staat met dan even stil bij alle HIV/Aids slachtoffers en bij de helden die de strijd voeren tegen dit virus. Het ‘Africa Aids center for HIV/AIDS Management‘ van de Stellenbosch University is ook zo’n held. Naast educatie voeren zij ook preventie programma’s uit in Zuid Afrika d.m.v. muziek en theater in sloppenwijken.

Ieder jaar organiseert het Africa Centre een gala concert in Kaapstad om de mensen en organisaties die de strijd aangaan met de AIDS problematiek in het zonnetje te zetten. Een orkest en diverse artiesten uit Zuid Afrika, mijn man en ik mochten de avond muzikaal invullen. En dat was super! Foto’s zijn er nog niet, maar zodra die binnen zijn zet ik ze in mijn volgende blog. Wel heb ik een foto van ons samen met Aartsbisschop Desmond Tutu Een wereldberoemde man die Nobelprijs winnaar is en ongelooflijk goed werk heeft verricht en nog steeds verricht onder de bevolking in Zuid Afrika. Het was dan ook een onwijs grote eer met hem op de foto te mogen.

December is aangebroken en dat brengt ook kerst dichterbij. I totally love kerst! In plaats van Sinterklaas vieren wij kerst uitgebreid met cadeaus en veel eten. Ik kan bijna niet wachten tot de 25ste :p Maar goed, we zijn er nog niet en we hebben nog zat te doen voor eerste kerstdag. Kerstcadeaus shoppen online, kerstkaarten versturen (gewoon per post… de ‘ouderwetse’ manier blijft leuk vind ik) en… zingen! Yep, 14 optredens deze maand. Twee kersttouren en een aantal losse kerstoptredens waarvan een met pianist Jan Vayne. Kijk op www.sharonkips.nl als je wilt weten waar ik allemaal ga zingen. En daarnaast kan je ook mijn eerste kerstalbum (een die ik samen met Gilbert heb gemaakt) bestellen via mijn website. Op de CD staan leuke nummers die je helpen om alvast in de kerststemming te komen

Ik heb er zin in!

Liefs, Sharon

Lees ook:Sharon Schrijft: AIDS en Apartheid in Zuid-Afrika
Lees ook:Sharon Schrijft: Merrrrry Christmas!
Lees ook:Openingsconcert WK Zuid Afrika, de foto’s
Lees ook:Sharon Schrijft: Van X Factor naar Popstars…
Lees ook:Sharon Schrijft: Concerts & Shopping

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>