Protest voor de deuren van de Miljonair Fair


Het was natuurlijk al aangekondigd: zo’n veertig tot vijftig actievoerders hebben zich vanavond verzameld voor de deur van de Miljonair Fair. Echt uit de hand gelopen is het niet. De ME was wel aanwezig, maar heeft (tot op heden) niet in hoeven grijpen. Er zou naar verluid wel een tomaat op het kostuum van Jort Kelder beland zijn, maar verder geen schokkende dingen.

De demonstranten vinden het niet kunnen dat mensen ‘van gekkigheid niet weten wat ze met hun bergen geld moeten doen, terwijl miljoenen niet-miljonairs zich grote zorgen maken over de gevolgen van de economische crisis’. De demonstranten van acht organisaties, waaronder de SP Amsterdam en de bijstandsbond, vinden dat die ‘absurde tegenstelling schreeuwt om protest’. Ze menen dat de rijken de crisis moeten betalen. Daarom staan ze met spandoeken, fluitjes, potten en pannen voor de deur van de Fair. Volgens de actievoerders zouden de ‘rijken’ meer belasting moeten betalen waarmee de getroffenen van de crisis geholpen zouden kunnen worden.

Eerder deze week werden bilboards van de Miljonair Fair bekogeld met verfbommen en werd het kantoor van de organisator beklad.

Lees ook:Sarah Ferguson opent Miljonair Fair
Lees ook:Marijke Helwegen gestopt door de ME
Lees ook:Kantoor Miljonair Fair beklad
Lees ook:De SRV-wagen van Marijke Helwegen is stuk!
Lees ook:Peugeot Nederland toont limited edition RCZ Asphalt op Miljonair Fair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>