Spectaculinaire première Palazzo Rotterdam

Hilarische show, heerlijk eten en warmte in sfeer en inrichting. Palazzo maakt haar belofte gisteren waar; een spectaculinaire avond uit! Onder leiding van chefkok Cees Helder kookte zijn team een smaakvol viergangendiner voor de genodigden. In samenwerking met Harold Hamersma werd een mooi wijnarrangement bij deze gangen samengesteld. De kostuums van de artiesten zijn een ontwerp van Ronald Kolk.

In Amsterdam is Palazzo al een succesvol concept en dus werd het tijd om ook in Rotterdam een spiegeltent op te zetten.  De Maasstad beleefde haar première donderdagavond en de tafels waren goed bezet; veel BN’ers uit Rotterdam zelf waaronder Inge de Bruijn, Gerard Cox en Dean Gorre. Maar ook niet-Rotterdammers als The Voice of Holland deelnemer Christopher Max en GTST-acteurs Ferry Somogyi, Ferry Doedens en Guido Spek wisten hun weg te vinden naar Rotterdam. TV-kok Ramon Beuk werd gesignaleerd om de kunstjes van Cees Helder af te kijken en Euvgenia (SYTYCD) was deze avond eens niet te gast als jurylid maar als toeschouwer.


Her en der vingen we positieve geluiden op van de aanwezigen en lijkt de Rotterdamse versie van Palazzo een stukje hoger gewaardeerd dan die van Palazzo Amsterdam. De tent in Amsterdam is een stuk ruimer, maar Palazzo Rotterdam straalt een intiemere sfeer uit en heeft haar zaakjes goed op orde. Een show die van begin tot eind loopt op elk niveau; culinair en amusement zijn perfect op elkaar afgestemd. Volgens bronnen ligt dit vooral aan de scepter die ‘De Graaf’ (Yevgeniy Voronin) zwaait, de hoofdrolspeler van de show. Een perfectionist die zijn rol met verve speelt; een enge maar eenzame man op zoek naar liefde en rust. Er loopt een mooie rode draad door het verhaal en de artiesten zijn uniek in hun specialismen. Van acrobatiek tot mime en van zang tot comedy; een diversiteit aan talenten in één show. Leuk weetje: de pop (Svetlana Perekhodova) die zijn metgezel speelt is in real life zijn echtgenote.

Ons voorgerecht werd na het eerste deel van de show geserveerd; een tompouce van gerookte zalm en pastinaak met een salade van gerookte paling en komkommer. Mooi opgemaakt en heerlijk zacht. Als tussengerecht een gepekelde kabeljauw met gefrituurde uienringen; perfect gegaard en dito combinatie. Het hoofdgerecht leek een leuke winterse knipoog; malse kalfssukade met een puree van wortels en doperwten. Ook het dessert was niet te versmaden; een trio van panacotta, vruchtenschelpje en mousse van mango.

De avond uit in Palazzo is niet goedkoop, maar zeker een flinke aanrader voor een romantische date of een kerst-etentje met familie. Bovendien word je niet alleen culinair op je wenken bediend maar zorgt het Palazzo team voor een adembenemende show die na elke gang weer verrast.

Tekst: Kim Hooning – Foto’s: Angel Mulder

Foto-impressie Palazzo Rotterdam. Click op de thumbnails voor grotere versies.

Lees ook:BN’ers genieten van culinair theater Palazzo
Lees ook:Herman den Blijker nieuwe chef-kok van Palazzo
Lees ook:Welkom in Ceasar’s Palazzo!
Lees ook:Kersttip: Palazzo met kerst
Lees ook:Palazzo, een diner op sterrenniveau

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Spectaculinaire première Palazzo Rotterdam

  1. Pingback: Kersttip: Palazzo met kerst | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>