River Phoenix laatste film bijna 20 jaar na zijn dood klaar

River Phoenix overleed in 1993, maar zijn laatste film Dark Blood is nu pas afgerond en zal te zien zijn op het Nederlands Film Festival in Utrecht op 27 september a.s.

Filmmaker George Sluizer had de film op een vijfde na afgerond, toen de jonge acteur op 23-jarige leeftijd overleed. George, Nederlands van origine, kreeg twee jaar geleden problemen met zijn gezondheid en dit moedigde hem aan de film alsnog af te ronden. Via de website Cinecrowd wist Sluizer vijftienduizend euro binnen te halen om zijn film af te maken. Zijn dochter Anouk laat aan de media weten “Hij heeft zo’n 81 procent van de film geschoten en er was voldoende materiaal de film toch af te ronden”.

River Phoenix overleed op 31 oktober 1993 door een overdosis drugs in de club The Viper Room, waarvan Johnny Depp mede-eigenaar was. Phoenix was een van de meest veelbelovende acteurs op dat moment. In de film Dark Blood speelt hij Boy, een jonge weduwnaar. Zijn vrouw is overleden aan de gevolgen van nucleaire testen. Hij ontmoet een stel die op hun tweede huwelijksreis en gijzelt het stel als hij verliefd wordt op de vrouw, gespeeld door Judy Davis.

Lees ook:Johnny Depp vangt 23 miljoen voor nieuwe Pirates film
Lees ook:Johnny Depp ‘bloot’ op de cover van GQ
Lees ook:Johnny en Bridget: “ja, we vinden elkaar leuk”
Lees ook:Johnny Depp en Vanessa Paradis uit elkaar
Lees ook:Video: Tom Cruise uit de bocht in Formule 1 wagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>