The Hunger Games naar het theater

De wereldprimeur van The Hunger Games als theaterproductie zal vanaf het voorjaar 2016 te zien zijn in een nieuw te bouwen theater bij Wembley Stadium in Londen. Imagine Nation, producent van onder meer de voorstelling ANNE, heeft samen met joint venture partner Triangular een licentieovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Lionsgate met betrekking tot de theaterrechten van The Hunger Games, het beroemde epos van auteur Suzanne Collins.

Robin de Levita, medeoprichter en Chief Creative Officer van Imagine Nation, zal de voorstelling produceren. Als producent van de succesvolle musical Soldaat van Oranje was Robin de Levita de bedenker van het cirkelvormige decor en de “draaiende tribune.” Het nieuw te bouwen theater komt te staan naast Wembley Stadium in Londen en zal in het najaar van 2015 worden opgeleverd, waarna in de lente van 2016 de eerste voorstelling van The Hunger Games te zien zal zijn. Naast producer Robin de Levita zal de vermaarde live performance promotor Harvey Goldsmith het Imagine Nation team in Londen leiden.

Robin de Levita: “Het is een ongelofelijke eer om met een partner als Lionsgate samen te werken. De boeken van Suzanne Collins hebben een complexe gelaagdheid waarvoor het theater een zeer geschikt medium is.”

Lees ook:Pupa partner Joop van den Ende
Lees ook:Een gouden Wii voor de koningin
Lees ook:Afscheid Johnny Kraaijkamp sr. in het DeLaMar Theater
Lees ook:Frits Wester en Rick Nieman bestolen
Lees ook:Naomi Campbell verhuist naar Rusland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>