Waarom de Underwear Run?

Morgen op 9 juli is de tweede editie van de Underwear Run. Deze actie wordt georganiseerd door Jongeren Milieu Actief. Zij rennen 3,8 kilometer in hun ondergoed dwars door het centrum van Amsterdam om aandacht te vragen voor de onnodige verspilling in de katoenindustrie. Want er bestaat al lang een veel milieuvriendelijker alternatief.

Wist je dat?

Er voor de productie van één boxershort wordt gemiddeld 700 liter water verbruikt. In katoenproducerende landen zorgt dat voor veel problemen, zoals waterschaarste en gebrek aan schoon drinkwater, slechte oogsten, instortende ecosystemen en verdwijnende werkgelegenheid. In India, waar een vijfde van al het katoen wordt geteeld, lijden miljoenen mensen aan ziektes die het gevolg zijn van onvoldoende schoon drinkwater.

Jongeren Milieu Actief, de jongerenorganisatie van Milieudefensie, wil met de Underwear Run aandacht vragen voor deze problemen en laten zien dat het ook anders kan. De renners dragen ondergoed van biologisch katoen van A-dam Underwear. Dit is GOTS gecertificeerd katoen, waarvoor bij de productie tot maar liefst 70 procent minder water wordt gebruikt.

Uit recentelijk onderzoek blijkt dat 90 procent van de ondervraagden nog nooit van GOTS gecertificeerd katoen heeft gehoord. Dat vraagt om betere promotie bij de Nederlandse consument. Hiertoe is onder andere #organiccottonissexy in het leven geroepen.

JMA-voorzitter Lawrence Cheuk: “We hopen dat de Underwear Run mensen overtuigt dat ze een verschil kunnen maken. Je hebt als consument veel meer invloed dan je denkt, want bedrijven zijn gevoelig voor consumentengedrag. Als je iets wilt bijdragen, kun je beginnen met bio-katoen kopen. A-dam Underwear laat zien dat dat ook heel mooi kan zijn! Daarnaast kun je natuurlijk je kleding wat langer dragen, ruilen met anderen of tweedehandskleding kopen. Alleen bij ondergoed is dat niet zo’n smakelijk idee.”

De Underwear Run start op 9 juli om [13:00] in het Vondelpark, ter hoogte van de Van Eeghenstraat 122 (3). De finish is rond [13:30] op het Beursplein, waar een DJ draait  en voorbijgangers op de foto kunnen met modellen in verantwoord geproduceerd ondergoed. De route doorkruist het drukke centrum van Amsterdam. Op het Beursplein krijgt het publiek flyers uitgedeeld met meer informatie over van GOTS-gecertificeerd bio-katoen.

Lees ook:David Beckham in een luier ook best sexy
Lees ook:Lieke van Lexmond het gezicht zomerbandjes-actie
Lees ook:Lacroix voor Desigual, de eerste beelden!
Lees ook:ADV: Help een kind en ga naar de Unicef Webshop
Lees ook:Megan Fox sexy in Emporio Armani Underwear commercial

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Waarom de Underwear Run?

  1. Ilona Vergeer

    Ik ben blij dat ik net een mooie nieuwe hipster gekocht heb dan, want ik doe ook mee!

      /   Reply  / 
  2. Boxershort

    Haha, mij niet gezien, ik ga niet in mijn ondergoed lopen, ik ben niet gek!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>