Actie tegen bont op de PC Hooftstraat


Activisten van de Belgische dierenrechtenorganisatie Bite Back voerden zaterdag actie in Amsterdam tegen het gebruik van bont in de kledingindustrie. De demonstranten gingen bij Max Mara in de PC Hooftstraat voor de deur staan.

“We doen dit om aandacht te vragen voor het enorme dierenleed dat schuilt achter het gebruik van bont.” Volgens Bite Back worden elk jaar meer dan vijftig miljoen dieren gedood en gevild voor hun vacht. “Max Mara collecties bevatten heel wat echte bontkragen. Dat bont dat zij als trendy ervaren, was de huid van een prachtig dier, de enige die het recht heeft om het te dragen”. Ook in België wordt op diverse plaatsen actie gevoerd.

Lees ook:Video: Georgina Verbaan bloederig op poster
Lees ook:Een gladdere en stralende huid door Visapure
Lees ook:Sharon Schrijft: Koukleum
Lees ook:Mattel is boos op Barbie’s Bar
Lees ook:Glamour voor je handen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>