Recordbedrag voor panter-armband van Cartier

Diverse juwelen en andere waardevolle objecten uit de privécollectie van de hertogin en hertogin van Windsor zijn dinsdag in Londen voor 9,4 miljoen euro geveild. Dat meldt het veilinghuis Sotheby’s. Het topstuk uit de collectie, een diamanten Cartier panter-armband werd geveild voor maar liefst 4,5 miljoen Engelse ponden.

De armband, die ooit in het bezit was van Wallis Simpson die een affaire had met Edward VIII, bracht exact £4.521.250 op tijdens de veiling bij Sotheby’s in Londen op dinsdagavond. Het was de hoogste prijs die ooit betaald werd voor een armband op een veiling. Het is het meest dure Cartier item dat ooit verkocht werd tijdens een veiling.

Het was een van de twintig items, die uit de collectie kwam van de wijlen Duke en Duchess of Windsor, die onder de hamer gingen tijdens deze veiling.  Er werd verwacht dat de veiling zo’n drie miljoen pond op zou gaan leveren. Dit bedrag werd dik verdubbeld.

Er gaan geruchten dat niemand minder dan Madonna wel eens de koper zou kunnen zijn van de panter-armband. Ze zou meerdere items hebben bekeken voor de verkoop en had veel interesse in de armband. Sotheby’s wil niet bevestigen of zij daadwerkelijk de koper is.

De Cartier armband werd gemaakt in Parijs in 1952 en haalde, ondanks dat er een aantal stenen missen, toch deze recordprijs.

Lees ook:Elvis Presley items geveild
Lees ook:Duurste fles bubbels ooit geveild
Lees ook:Michael Jackson veiling afgeblazen
Lees ook:Juwelen van Deborah Kerr geveild voor 50.000 pond
Lees ook:Win een ‘prikkeldraad’ armband van La Moon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>