Rotterdammer Jules Deelder vertrekt… naar Amsterdam!


Het is bijna schokkend. Ras-Rotterdammer en tevens de enige echte nachtburgemeester van Rotterdam, Jules Deelder, die dit jaar 65 wordt, vertrekt uit Rotterdam! En niet naar een dorp in de omgeving, maar naar Amsterdam! De stad waar hij altijd flink tegen tekeer ging (zie filmpje)…

De dichter, jazzdeejay en nachtburgemeester van de Maasstad verhuist naar Amsterdam, zo laat hij weten in Uitagenda Rotterdam van april. Deelder: “Daar is de boel nog zo ingeslapen dat er tenminste nog wat op te schudden valt”. Bovendien vreest hij de inmenging van steeds meer rechtse politici als Wilders en Verdonk in de Rotterdamse politiek.

Het zat er al een tijdje aan te komen. Eerst was er sprake van Rita Verdonk als burgemeester van Rotterdam. En nu scoort Wilders hoog in de peilingen voor de gemeenteraad. Voor Jules Deelder is Rotterdam niet meer ‘the place to be’. Deelder: “Geen kwaad woord over Rotterdam, maar het sterft er van de boeren. We moeten af van dat stompzinnige gedoe over ons minderwaardigheidscomplex. Ze komen hier iedere keer met dat ‘Doe maar gewoon’. Met die opgestroopte mouwen. Maar je kunt veel beter niet gek genoeg doen. Met dat gewone gedoe kom je geen stap verder. Nee, niet alles wat uit Rotterdam komt is goed.” Deelder heeft een luxe appartement aangeschaft aan de Amsterdamse Oudezijds Voorburgwal.

Zijn afscheid zal niet ongemerkt voorbij gaan. Deelder signeert woensdag a.s. in het Rotterdams Uitburo nog éénmaal zijn nieuwe dichtbundel ‘Tussentijds’. En ‘s avonds is er een afscheidsfeest in Café Ari aan de Nieuwe Binnenweg met korte optredens van onder meer Pierre van Duijl, Loes Luca, Harry-Jan Bus en John Buijsman. Bus: “We maken er zo’n gezellige boel van dat ‘ie zich ter plekke bedenkt.”

Als zelfs een de nachtburgemeester de stad verlaat… wat blijft er dan nog van de stad over? Om met Deelders woorden te spreken: “Amsterdam heb ut, en anders jatten ze het wel…”. Nu ‘jatten’ ze zelfs Deelder!

Update 1 april: Velen vermoeden het al, maar het ging hier inderdaad om een 1 april grap. Natuurlijk verlaat Jules zijn geliefde Rotterdam niet!

Foto: www.deelder.com

Lees ook:Robbie Williams met vrouw en kind in Amsterdam (video)
Lees ook:Bas Westerweel ontdekt Jules
Lees ook:Wannahave voor de ideale garderobe!
Lees ook:Wendy van Dijk doet de was met Sem
Lees ook:Grootste cruiseschip ter wereld komt naar Rotterdam

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Rotterdammer Jules Deelder vertrekt… naar Amsterdam!

 1. Robert

  Hmm, 1 april?

    /   Reply  / 
  1. Angel Mulder Auteur

   We zullen het woensdag weten… ;)

     /   Reply  / 
 2. André de Hooge

  Mr. Deelder,

  Laat Amsterdam een poepie ruiken!!!

    /   Reply  / 
 3. Lars van der Werf

  1 April!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>