Martin Bril (49) overleden

Foto: Roel Wijnants
Zojuist heeft ons het verschrikkelijke nieuws bereikt dat Martin Bril is overleden. De schrijver, dichter en columnist is vandaag, woensdag, op slechts 49-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Hij leed aan darmkanker.
Martin Bril schreef sinds 2001 dagelijks een column in de Volkskrant. Deze week stopte hij hiermee, omdat hij te ziek was om te schrijven. Hoe ernstig het was, had niemand kunnen denken.

Ook publiceerde hij in Vrij Nederland het wekelijkse feuilleton Evelien. De geboren Utrechter was regelmatig te gast in het tv-programma De Wereld Draait Door. Bril bracht eerder dit jaar het boek Mijn Leven als Hond uit. De bundel met korte verhalen gaat over de omgang tussen mens en dier. Ook ontving hij dit jaar de Max Pam Award voor zijn gehele oeuvre. In 2006 schreef hij Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

De schrijver en columnist won dinsdagmiddag nog voor zijn boek De Kleine Keizer de VPRO Bob den Uyl Prijs, de jaarlijkse prijs voor het beste literaire en/of journalistieke reisboek. Bril was vanwege zijn ziekte niet bij de prijsuitreiking in Amsterdam aanwezig.

Lees ook:Herman Pieter de Boer (85) overleden
Lees ook:Harry Mulisch (83) overleden
Lees ook:Schrijver Bernlef (75) overleden
Lees ook:Ren je Rot’s Martin Brozius overleden
Lees ook:Nina Brink niet blij met biografie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Martin Bril (49) overleden

  1. André de Hooge

    49 jaar; weer veel te jong om heen te gaan!!!
    Blijkbaar was deze strijd niet te winnen maar toch ….

    Familie, vrienden en kennissen; heel veel sterkte de komende tijd!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>