Comeback voor Tony Mortimer (East 17)


Ik denk dat maar weinig mensen hem nog zouden herkennen als ze hem op straat tegenkomen; Tony Mortimer van East 17. En dat terwijl hij in de begin jaren ’90 in een van de meest succesvolle bands van dat moment zat, namelijk East 17. Na jaren vol drank, drugs en straatvrees is hij weer terug…

Tony Mortimer was het grote brein achter de groep East 17. hij schreef alle liedjes en zorgde voor de styling  en alles er omheen. Hij kreeg zelfs een Ivor Novello Award voor de single ‘Stay Another Day’. Nu maakt hij een comeback. Niet met de groep, maar solo. Volgende week geeft hij zijn eerste comeback optreden in Londen, 12 jaar na zijn laatste hitsingle met East 17. Toen de groep uiteenviel werd verwacht dat Tony een succesvolle solocarriere te wachten stond, maar het liep allemaal heel anders.  Tony sloot zichzelf in huis op en vulde zijn dagen met drugs en alcohol. De andere bandleden gingen verder onder de naam E-17. Tony dacht er zelfs over om zelfmoord te plegen, iets wat zijn broer ook gedaan had.

Nu is Tony inmiddels zes jaar clean en drinkt ook niet meer. Begin dit jaar wilde hij meedoen met Celebrity Big Brother, maar producers vonden hem iets te saai en hielden hem als reserve voor als een van de andere kandidaten zich last minute terug zouden trekken. Dit gebeurde niet. Nu stort hij zich op zijn comeback. Op 28 mei zal hij voor het eerst weer optreden in Londen. Hij zal daar vooral oude East 17 klassiekers zingen en een aantal van zijn nieuwe solo-tracks. Het optreden zal plaatsvinden in Club 229, mocht je in de buurt zijn… Meer info over het concert en de comeback van Tony Mortimer is te vinden op zijn website.

Lees ook:Update: Comeback voor Spandau Ballet
Lees ook:Frankie say… I am back!
Lees ook:Model Sophie Anderton snuift coke op video
Lees ook:Whitney Houston weer aan de coke?
Lees ook:Glamrock is back, Duran Duran returns

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Comeback voor Tony Mortimer (East 17)

 1. trisha

  Jammer dat ik dit net te laat heb gelezen ik was echt fan van east 17!!!

    /   Reply  / 
 2. Claudia

  Las dit helaas ook te laat.
  Vond East 17 destijds echt leuk, en draai nog wel eens m’n cd-tjes.
  En als je de clipjes op YouTube terugziet snap ik het ook helemaal: woooohoooo Tony!!
  Ben in 1995 naar het concert geweest in Ahoy.

    /   Reply  / 
 3. Margreet de Graaff

  Blij dat hij er boven op is gekomen.
  Maakte destijds al veel indruk op me en na het lezen van bovenstaand artikel nog veel en veel meer.
  Welcom back jongen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>