Volg Michael Jackson Memorial op Glamourblog (live updates!)

Wil jij alle ins en outs over de Michael Jackson Memorial online meebeleven? Volg dan Glamourblog.nl, want vanaf 16:00 zullen wij regelmatig updates geven over wat er tijdens en rond de Memorial allemaal gaande is in Los Angeles. Indien mogelijk voorzien van foto’s…

16:00 Zwarte SUV’s zijn aangekomen bij het huis van de familie Jackson in Encino ter voorbereiding op de privédienst op Forest Lawn. Na de dienst zal Michael Jacksons lichaam mogelijk naar Staples Center in LA worden gebracht. Gisteren nam de familie, waaronder LaToya Jackson en dochter Paris, ook al afscheid van de zanger. (zie foto hieronder)

16:15 Voor het podium in Staples Center ligt een zee van bloemen. Er worden ook nog steeds bloemen en bloemstukken afgeleverd bij het stadion. Naar verluid zal de Nederlandse danser Timor, die tweede werd bij ‘So You Think You Can Dance’ tijdens de memorial ook op het podium te vinden zijn. Zeker is dat Stevie Wonder en Usher op zullen treden. Zij repeteerden gisteravond in het Staples Center.

16:25 De zwarte SUV’s komen in beweging. Waarschijnlijk om familie en vrienden op te halen om naar de besloten Memorial te gaan. De SUV’s zijn vrijwel allemaal Range Rovers, die gesponsord werden door de plaatselijke Range Rover dealer.

16:35 De auto’s verlaten langzaamaan Hayvenhurst richting Forest Lawn. Het is een flinke stoet.

16:50 Het wordt al wat drukker rond Staples Center. Alles lijkt tot op heden netjes en rustig te verlopen. Het luchtruim boven Staples Center is uit voorzorg gesloten.

17:05 De rouwstoet met de familie Jackson rijdt momenteel over de snelweg richting Forest Lawn. Deze is geheel afgezet om de weg vrij te houden voor de rouwstoet.

17:13 De deuren van Staples Center gaan open. De fans gaan rustig naar binnen. Geen geduw of getrek. De snelweg wordt ook weer geopend voor normaal verkeer.

17:20 De rouwstoet komt aan bij Forest Lawn. De Memorial begint nu al 20 minuten later dan geplanned, wat mogelijk de publieke Memorial ook naar een later tijdstip zal laten verschuiven.

17:25 Familie en vrienden gaan naar binnen in de Hall of Liberty op Forest Lawn. Deze zaal is geschikt om 1200 mensen te ontvangen. Onlangs werd David Carradine ook op Forest Lawn begraven.

17:40 Het is nog steeds niet helemaal duidelijk of het lichaam van Michael Jackson nu wel of niet naar Staples Center zal worden gebracht. Mocht dit het geval zijn, dan zal dit waarschijnlijk per helicopter gebeuren.

17:50 Er hangen 20 helicopters van de pers boven Forest Lawn Cemetery. Er wordt gevreesd dat deze drukte in de lucht problemen op kan leveren voor het vervoeren van het lichaam van Jackson door de lucht. Plan is om dit gewoon per auto over de weg te gaan doen. De helicopter wordt in geval van nood gebruikt.

18:00 De kist met Michael Jackson er in is zojuist in een lijkwagen geladen. We gaan er van uit dat deze naar Staples Center zal worden vervoerd. De kist ligt bezaaid met rode bloemen. (zie screenshot hieronder) De familie verlaat Forest Lawn.

18:10 De auto met de kist met het lichaam van Michael rijdt momenteel richting Staples Center. De snelweg is wederom afgezet voor normaal verkeer.

18:30 Bij de privé memorial op Forest Lawn was de kist van Michael gesloten. Verwacht wordt dat deze ook in Staples Center gesloten blijft.

18:35 Brooke Shields zou gearriveerd zijn bij Staples Center. Staples Center stroomt langzaamaan vol. Alles gaat nog steeds heel gemoedelijk. John Mayer is ook gesignaleerd. Hij zou mogelijk ook optreden tijdens de Memorial.

18:50 De wagen met de kist van Michael Jackson is bij Staples Center gearriveerd.

19:05 De Memorial kan elk moment beginnen. Iedereen is gevraagd om plaats te nemen. Zie ook de livestreams hier.

19:10 Er worden door Smokey Robinson condoleance brieven voorgelezen van (bekende) mensen die niet aanwezig zijn tijdens de Memorial zoals Nelson Mandela en Diana Ross. Vreemd dat La Ross als een van de beste vrienden van Michael niet aanwezig is. Ook Elizabeth Taylor besloot niet naar de memorial te gaan. De brief van Diana luidt als volgt: “I am trying to find closure, I want you to know that even though I am not there at the Staples Center. I am there in my heart. I have decided to pause and be silent. This feels right for me. Michael was a personal love of mine, a treasured part of my world, part of the fabric of my life in a way that I can’t seem to find words to express. Michael wanted me to be there for his children, and I will be there if they ever they need me. I hope, today brings closure for all those who loved him. Thank you Katherine and Joe for sharing your son with the world and with me. I send my love and condolences to the Jackson family.”

19:25 Er is momenteel weinig gaande in het Staples Center. Verwacht wordt dat de kist van Michael zo binnen zal worden gedragen. Er is geen draaiboek bekend, dus het blijft allemaal gissen.

19:30 Er wordt inmiddels gezongen door een koor en de kist wordt binnengedragen. De kist is voor het podium geplaatst bij de bloemen.

19:37 Pastoor Lucious Smith spreekt.

19:40 Mariah Carey zingt I’ll be there. Ze heeft er duidelijk wat moeite mee, haar stem slaat over.

19:45 Queen Latifah houdt een toespraak.

19:50 Lionel Richie betreed het podium en zingt. De familie van Jackson zit met zonnebrillen op de eerste rijen.

19:55 Er wordt wederom gesproken. Dit maal door Mr. Gordy, de man achter Motown. Zijn toespraak krijgt een staande ovatie.

20:03 Op het scherm beelden van Michael. Een compilatie van alles wat hij gedaan heeft met quotes door hemzelf.

20:07 Stevie Wonder betreed het podium. Hij houdt een korte, maar emotionele toespraak en zingt uiteraard ook.

20:16 Wederom een toespraak, nu door basketballer Kobe Bryant. En ook basketballer Magic Johnson spreekt. De kinderen van Michael komen even in beeld. Zonder maskers of doekjes deze keer… De broers van Michael dragen allen een glitterhandschoen.

20:21 De zwangere Jennifer Hudson zingt een van Michael’s nummers; ‘Will you be there? (hold me)’. Jennifer verloor eind vorig jaar haar moeder en broer. Zij werden vermoord.

20:26 Dominee Al Sharpton spreekt.

20:34 John Mayer speelt ‘Human Nature’ op de gitaar. Op Twitter schreef John Mayer gisteren: “I’m honored to have been asked to play at MJ’s memorial service. I will be representing all of us who can’t be there.”

20:39 Ook Brooke Shields houdt een emotionele toespraak. Zij had in de jaren 80 kort een relatie met Michael. Zelf spreekt ze meer over een vriendschap. Ze heeft ooit gezegd dat ze alleen giechelend handjes vasthielden en er geen sexuele relatie tussen de twee was.
20:48 Jermaine Jackson zingt ‘Smile’, het favoriete lied van Michael Jackson. Jermaine heeft het er erg moelijk mee, dat is duidelijk te zien…

20:52 Wederom sprekers op het podium; niemand minder dan Martin Luther King III.

20:59 Congreslid Sheila Jackson Lee spreekt.

21:07 Usher zingt ‘Gone too soon’ van Michael Jackson

21:13 Smokey Robinson spreekt. Hij schreef (en zong in eerste instantie ook) ‘Who’s loving you’.

21:18 De 12-jarige Shaheen Jafargholi (deelnemer aan Britain’s Got Talent) zingt ‘Who’s loving you’. Hij krijgt een staande ovatie.

21:23 Kenny Ortega spreekt. Hij zou de ‘This is It Tour’ regisseren.

21:25 ‘We are the world’ wordt gezongen. Alle aanwezige sprekers en zangers betreden het podium en sommige familieleden van Michael. Dit wordt gevolgd door ‘Heal the World’.

21:36 Jermaine Jackson en Marlon Jackson spreken.

21:40 Een emotioneel moment met de hele familie, waarna zijn dochter Paris spreekt. Een heel ontroerend moment. Haar woorden: “Ever since I was born, daddy has been the best father you could ever imagine and I just wanted to say I love him so much.”

21:42 De kist wordt weggereden.

21:45 Pastoor Luscious Smith sluit de dienst af met een kort gebed.

21:55 Buiten Staples Center verzamelen die SUV’s weer om de familie op te halen.

22:04 De familie verlaat Staples Center.

22:46 De familie Jackson zou naar het Beverly Wilshire Hotel zijn gegaan om samen te lunchen. Dit meldt TMZ.com. Er gaan geruchten dat het lichaam van Michael niet vandaag begraven zal worden en niet op Forest Lawn, waar de lijkwagen nu naar toe zou rijden. Volgens diverse media is niet de echte lijkwagen met de kist van Michael, maar en afleidingsmanouvre.

Druk op F5 voor de laatste updates. Zie deze pagina voor filmpjes van de Memorial.

Lees ook:Michael Jackson Memorial in foto’s
Lees ook:Michael Jackson dinsdag begraven
Lees ook:‘Michael Jackson wordt NIET begraven op Forest Lawn!’
Lees ook:Michael Jackson Memorial, een compilatie filmpjes
Lees ook:De livestream beelden van de Michael Jackson Memorial

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Volg Michael Jackson Memorial op Glamourblog (live updates!)

 1. Pingback: De livestream beelden van de Michael Jackson Memorial | Glamour

 2. Pingback: ‘Michael Jackson wordt NIET begraven op Forest Lawn!’ | Glamour

 3. Pingback: Een mooi en gezond 2010 toegewenst! | Glamour

 4. Lizzie

  IIIIIIIII lovvve M.J.!!!!!
  Mooie tekst en foto’s!
  Kusx Liz

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>