Roman Polanski gearresteerd!


Filmregisseur Roman Polanski is gisteren bij aankomst in Zwitserland gearresteerd. Polanski werd opgepakt op grond van een Amerikaans arrestatiebevel dat dateert uit 1978. Hij wordt ervan beschuldigd in 1977 een minderjarige meisje te hebben gedrogeerd en verkracht. Dat zou zijn gebeurd in het toenmalige huis van zijn vriend, acteur Jack Nicholson.

Polanski vluchtte uit de Verenigde Staten toen de zaak tegen hem liep. Polański was nog altijd Frans staatsburger en een uitleveringsverzoek door de Verenigde Staten werd afgewezen, evenals een voorstel van de Amerikaanse autoriteiten om Polański in Frankrijk te berechten op basis van de Californische aanklacht. Sinds deze gebeurtenissen kon Polański niet meer naar de Verenigde Staten reizen omdat hij bij binnenkomst zou worden gearresteerd. Hij had al bekend seksueel contact met de minderjarige Samantha Gailey (tegenwoordig: Samantha Geimer) te hebben gehad in ruil voor het laten vallen van ernstiger aanklachten, met name verkrachting. De 76-jarige filmmaker was onderweg naar het filmfestival van Zürich. Polanski zou zondagavond op het festival voor zijn levenswerk worden geëerd.

Roman Polanski was getrouwd met werd Sharon Tate, die in hun eigen huis vermoord door de bende van hippie-goeroe Charles Manson. Ze was toen zeven maanden zwanger.

Lees ook:Te Koop: Chrysler 300c van Obama!
Lees ook:Live verslag inauguratie Obama
Lees ook:Huis Aaron Spelling te koop voor 150 miljoen!
Lees ook:Huis Wesley en Yolanthe leeggeroofd
Lees ook:Nederlandse fans ook welkom op memorial Michael Jackson

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Roman Polanski gearresteerd!

 1. Monique

  Terecht! Ik vind dat iedere dader van een zedendelict gestraft moet worden. Zo vind ik ook dat zedendelicten niet zouden mogen verjaren. (wat nu in NL wel het geval is)

    /   Reply  / 
 2. Anton

  @ Monique ik ben het volledig met je eens. Het is te zot voor worden dat hij al die jaren vervolging heeft ontlopen.

    /   Reply  / 
 3. Angel Mulder Auteur

  Ik ben het tot op zekere hoogte met jullie eens. Maar waarom hebben ze hem niet eerder opgepakt? Hij heeft niet bepaald ondergedoken gezeten. Waarom dertig jaar na dato pas? Zelfs het slachtoffer is er klaar mee en wil het laten rusten. Voor haar worden nu ook weer oude wonden opgereten.

    /   Reply  / 
 4. Monique

  Ik begreep dat hij niet eerder opgepakt kon worden… Dat het slachtoffer rust wil, na al die jaren, snap ik. Maar de man heeft de wet overtreden en moet daar ook de gevolgen van dragen. Hij had zich ook jaren geleden verantwoordelijk kunnen voelen en zich laten berechten, dan was het nu klaar geweest.

    /   Reply  / 
 5. Anton

  Het probleem was inderdaad dat zijn reisschema steeds geheim bleef en hij in Frankrijk niet mocht worden gearresteerd/uitgeleverd.
  Ik snap dat het voor het slachtoffer heel vervelend is, maar ik vind wel dat het recht zijn loop moet hebben.

    /   Reply  / 
 6. Hermes birkin bag

  very well information you write it very clean. I’m very lucky to get this info from you.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>