2009: Zij die ons zijn ontvallen

Terugkijkend op 2009 waren er nogal wat sterren in binnen- en buitenland die ons ontvallen zijn. De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de plotselinge dood van Michael Jackson. Maar nog veel meer bekende mensen bliezen in 2009 hun laatste adem uit. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Realityster Jade Goody overleed in maart van dit jaar. Heel Engeland leefde mee met de aankomende dood van deze vrouw.  In dezelfde maand moesten we afscheid nemen van jeugdheld Martin Brozius. Ook Martin Bril overleed in 2009. Hij was slechts 49 jaar. Begin juni pleegt David Carradine zelfmoord. Tenminste, zo luidt de officiele verklaring, zijn familie denkt nog steeds dat de acteur vermoord werd. Heel de wereld was in shock toen Michael Jackson eind juni onverwacht overleed. De zanger werd slechts 50 jaar oud. Enkele dagen daarvoor overleed Farah Fawcett na een lang ziekbed. Haar dood werd een beetje overschaduwd door de door van Jackson. Twee actrices uit Are You Being Served overleden in 2009; Wendy Richards overleed in februari op 65-jarige leeftijd en Molly Sugden (87) overleed enkele maanden later.

In Nederland was de schok groot toen Ria Brieffies deze zomer overleed. De Dolly Dot-zangeres overleed aan kanker. Patrick Swayze bezweek ook dit jaar na jaren ziek te zijn aan deze ziekte. Hij werd 57 jaar. Ook namen we afscheid van zanger Willy DeVille (58) en miljonair Maup Caransa, die de respectabele leeftijd van 93 jaar behaalde. Een andere schok in de wereld van de popmuziek was de plotselinge dood van Boyzone zanger Stephen Gately. Hij werd dood gevonden in zijn huis in Mallorca. Hij werd slechts 33 jaar. Actrice Brittany Murphy mocht haar drieendertigste verjaardag niet eens halen. Zij overleed deze maand op 32-jarige leeftijd. Allen veel te vroeg gestorven.

Uiteindelijk niet dood bleken dit jaar: Hugh Hefner, Miley Cyrus, Steven Tyler, Rick Astley, Britney Spears, Matt Damon en George Clooney. Dit bleek in alle gevallen te gaan om een hoax.

Lees ook:Nog een Dynasty-acteur overleden
Lees ook:‘Bob Geldof is een slechte vader’
Lees ook:Hollywooddiva Liz Taylor (79) overleden
Lees ook:Amy Winehouse (27) dood gevonden
Lees ook:Vader en moeder Kemp overlijden binnen 48 uur na elkaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>