Sander Simons (47) heeft de strijd tegen kanker verloren


Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van een tweede tv-persoonlijkheid. RTL Nieuws-lezer Sander Simons (47) heeft vanavond om 20.00 uur euthanasie gepleegd. Sander leed aan longkanker en koos ervoor zijn leven te beeindigen, omdat coma dreigde. Simons was van 1989 tot 1999 nieuwslezer bij het RTL Nieuws. Daarvoor werkte hij bij persbureau ANP.

In februari 2008 werd longkanker bij hem geconstateerd. Daarna was hij heel open over zijn ziekte in interviews. In november 2008 verscheen het boek ‘Blessuretijd’, wat Sander schreef over zijn leven met kanker. Hij is thuis, in Amsterdam, gestorven in het bijzijn van familie en vriendin Louise. Een dag voor zijn overlijden stuurde hij aan al zijn dierbaren een brief die hij besluit met de woorden: “Mijn leven is compleet. Ik ben niet bang voor de dood. Voor mij is deze afsluiting, hoewel vroeger dan verwacht, een afscheid dat ik kan aanvaarden.” Sander Simons zal zaterdag worden begraven.

Volg Glamourblog ook op Twitter!

Lees ook:Huwelijk Trijntje Oosterhuis voorbij
Lees ook:Fotograaf Joop van Tellingen (67) overleden
Lees ook:Ben Saunders vraagt vriendin ten huwelijk
Lees ook:Rapper Will.I.Am in Amsterdam (zie foto)
Lees ook:Niet Amelle, maar Keisha verlaat de Sugababes!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sander Simons (47) heeft de strijd tegen kanker verloren

 1. Arie-Wim Boer

  Bedankt voor de fijne samenwerking en de onvergetelijke tijd bij 1 NL
  Bedankt voor alle wat je voor me hebt betekend
  Je hebt geknokt en verloren maar ik zal je nooit vergeten
  Familie vrienden en natuurlijk Louise heel veel sterkte met dit enorme verlies

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>