Modetycoon Edgar Vos (78) overleden

De Nederlandse modeontwerper Edgar Vos is gisteren op 78-jarige leeftijd overleden. Hij stierf tijdens een vakantie in de Verenigde Staten als gevolg van een hartaanval. Dat heeft zijn partner donderdag bekendgemaakt. Edgar Vos stierf in Fort Lauderdale, Florida. Hij overleed woensdagmiddag om 14.00 uur Amerikaanse tijd.

De modeontwerper werd afgelopen dinsdag in het Broward General Medical Centre in Fort Lauderdale opgenomen met wat werd gedacht een longontsteking. Uiteindelijk is hij gestorven aan een hartaanval. De couturier werd geboren in Makassar, Nederlands-Indië. Na zijn studie mode aan de Rietveld Academie liep hij stage bij Christian Dior in Parijs. Edgar Vos werd in een adem genoemd met andere grote Nederlandse modeontwerpers als Frans Molenaar en Frank Govers. In 1971 opende Vos zijn eerste eigen boetiek. Momenteel heeft Vos 15 winkels in heel Nederland. Deze zullen blijven bestaan. In 2000 gaf hij zijn laatste modeshow in hotel Hilton in Amsterdam.

Foto: Edgarvos.com

Lees ook:Frans Molenaar overleden na val
Lees ook:Opening Fashionweek maakt niet iedereen enthousiast
Lees ook:‘Edgar Davids gaat vreemd’
Lees ook:Grootste cruiseschip ter wereld komt naar Rotterdam
Lees ook:Edgar Davids en Olcay Gulsen gaan nu toch trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>