Gooische Vrouwen breekt records

De film Gooische Vrouwen breekt record na record. De film met in de hoofdrollen onder andere Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Peter Paul Muller heeft dit weekend een boxoffice van maar liefst 1.693.165,- gehaald. Hiermee verbreekt de film het record van het beste openingsweekend van een Nederlandse productie, dat op naam stond van New Kids Turbo! met 1.497.355,-.

Vorige week wist Gooische Vrouwen al in recordtijd de Gouden Film status te behalen, namelijk op de dag van release. De film is sinds donderdag in alle bioscopen te zien. In totaal hebben al meer dan 280.000 mensen de film bezocht.

De film over de vier dames uit ‘t Gooi ging vorige week dinsdag groots in première. Nooit eerder zagen zoveel mensen tegelijk een Nederlandse film in première gaan. Sindsdien beleefde Gooische Vrouwen al een fantastische openingsdag, met als resultaat de snelste Gouden Film uitreiking ooit.
Daarnaast waren er op zaterdag maar liefst ruim 67.000 bezoekers voor Gooische Vrouwen. Ook hiermee haalt de film een record met de meeste bezoekers voor een Nederlandse film op één dag te halen. Recordhouder was daarvoor Flodder in Amerika met 62.500 bezoekers.

Na dit weekend heeft de film weer een record te pakken; het beste openingsweekend voor een Nederlandse film ooit. Gooische Vrouwen staat met dit resultaat bovenaan de lijst met best bezochte films van dit weekend en behaalde zelfs een even hoge boxoffice als de andere films uit de huidige top 10 tezamen.

Foto: Levin den Boer

Lees ook:Gooische Vrouwen krijgt grootste filmpremière ooit
Lees ook:Veel Bekende Nederlanders in Gooische Vrouwen film
Lees ook:Win een Gooische Vrouwen DVD-pakket!
Lees ook:Video: William en Kate bij première War Horse
Lees ook:The Oscars. And the winners are…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>