28 BN’ers op de foto als De Nachtwacht

De Nachtwacht kwam vandaag letterlijk tot leven toen 28 BN’ers figureerden in een levend schilderij van het wereldberoemde meesterwerk van Rembrandt van Rijn. Onder leiding van topfotografe Patricia Steur herschiepen de 28 ambassadeurs van diverse goede doelen een meesterwerk van onschatbare waarde.

Een bijzonder gebaar dat de grote betekenis symboliseert die de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) heeft voor vele goededoelenorganisaties. Het werk van deze drie loterijen is van onschatbare waarde voor goede doelen op het gebied van mens en natuur, gezondheid en welzijn en cultureel erfgoed.

Fotografe Patricia Steur stond vandaag voor de uitdaging een grote groep Bekende Nederlanders vast te leggen in deze ‘flirt’ met De Nachtwacht. De fotoshoot vond plaats in de Nachtwachtzaal, in het nog niet geopende deel van het Rijksmuseum waar het beroemde schilderwerk volgend jaar weer komt te hangen. Vandaag vindt in het Rijksmuseum het Goed Geld Gala plaats. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst maakt de Postcode Loterij bekend dat er 284 miljoen euro aan goede doelen wordt uitgekeerd. In totaal keren de Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij tezamen dit jaar een record bedrag van 396 miljoen euro uit aan goede doelen.

Op de foto
Van links naar rechts en boven naar beneden: Jaap Jongbloed (Liliane Fonds), Jan Douwe Kroeske (Diabetes Fonds), Harmen Siezen (BankGiro Loterij), Giovanca Ostiana (Plan Nederland), Quinty Trustfull (Postcode Loterij), Richard Krajicek (Richard Krajicek Foundation), Ruth Jacott (Cordaid Memisa), Nikkie Plessen (dance4life), Erica Terpstra (Liliane Fonds), Bennie Jolink (Vereniging Nederlands Cultuurlandschap), Caroline Tensen (Postcode Loterij), Edwin van der Sar (Make-A-Wish Nederland), Christophe Haddad (SOS Kinderdorpen), Peter Faber (Fonds Gehandicaptensport), Joris Lutz (Save the Children Nederland), Gaston Starreveld (Postcode Loterij), Anita Witzier (Reumafonds), Lauren Verster (UNHCR), Lucille Werner (Lucille Werner Foundation), Nance Coolen  (Kinderfonds MAMAS), Boris Dittrich (Human Rights Watch), Michael Boogerd (Right To Play), Irene Moors (Nederlandse Rode Kruis), Loes Luca (Resto VanHarte), Albert Verlinde (BankGiro Loterij), Daniël Boissevain (Wereld Natuur Fonds), Sipke Jan Bousema (UNICEF), Raemon Sluiter (Right To Play). (klik op de foto voor een grotere versie)

Foto: Patricia Steur

Lees ook:Bill Gates schenkt 28 miljard aan Goede Doelen!
Lees ook:Video: Doutzen Kroes sexy voor het goede doel
Lees ook:Paris doet wat ze het beste kan… shoppen!
Lees ook:Christina Curry schittert op de catwalk in bikini (foto’s!)
Lees ook:Lintje voor Gerard Joling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>