Katholiek Nieuwsblad reageert op veelbesproken column Luuk Koelman

De column van Luuk Koelman in Metro vandaag maakt veel emoties los. Het merendeel van de lezers vindt de column smakeloos. Koelman schrijft in zijn column een brief aan de ouders van Tim Ribberink, die zichzelf vorige week van het leven beroofde, als zijnde deze van Katholiek Nieuwsblad hoofdredacteur Mariska de Haas zou zijn.

Als reactie schrijft het Katholiek Nieuwsblad: ” Katholiek Nieuwsblad distantieert zich volledig van de nepbrief die in zijn smakeloze geheel voor rekening komt van columnist Koelman en voor het blad Metro. Ons medeleven gaat uit naar Tims nabestaanden die dit bovenop hun verdriet te verwerken krijgen en waarvoor alle verantwoordelijkheid bij Koelman en diens uitgever ligt.”

UPDATE: Op verzoek van de familie van Tim Riberink heeft Metro de column verwijderd: “Over de inhoud van de column doet Metro geen mededelingen. Metro-columnisten schrijven op eigen titel en niet op die van de krant.”

Ook veel BN’ers reageerden woedend op de column via Twitter:

Pauline Wingelaar: Wal-ge-lijke #column van @LuukKoelman in de @Metro Bah… zo geen respect voor Tim en zijn nabestaanden.

Miss Montreal: En Luuk, je ouders zullen trots op je zijn.

Claudia de Breij: Voor wie zich dat afvraagt: ik vind de column van Luuk Koelman zijn doel (?) lichtjaren voorbij schieten. Hier schiet niemand iets mee op.

Jim Bakkum: Vanavond bij ons in @shownieuws, natuurlijk ook aandacht voor de belachelijke column in de Metro, over Tim Ribberink. 19.20u, SBS!

Bert Kuizinga: Er zijn domme mensen en hele domme mensen en die schrijven dan in de Metro!

Tim Douwsma: En dan ook dapper retweeten dat er zoveel ophef over je ontstaat! Bah! Word misselijk! #luukkoelman #timribberink

Waylon: Waarom? Schaam je diep… Heel diep! Satire is leuk maar dit gaat te ver! Bravo Luuk Koelman, dit is je doorbraaksel!

Manuel Venderbos: Een columnist kiepert af & toe over t randje. Anders schrijft ie nie op t scherpst vd snede. Dit was er over. Pijnlijk voor de ouders #metro

Jorge Verkroost: Dat iemand dit schrijft is dieptriest. Maar dat een krant t publiceert is te schandalig voor woorden! #respectloos

Ferry Doedens: Een collum geschreven door Luuk Koelman, hoe haal je het in je hoofd om dit in de metro te zitten #ongeloof

Marga Bult: Weerzinwekkend artikel @luukkoelman #metro foute timing, zeer grievend voor ouders #timribberink Ik snap je doel! Maar NIET op deze manier!

Foto: Screenshot Metro

Lees ook:De Column van Bono
Lees ook:Rockster wordt financieel columnist Playboy
Lees ook:Bekende Nederlanders geschokt door dood Tim Ribberink
Lees ook:Ophef rond column over Badr Hari van Leon de Winter
Lees ook:Glamour en Society Columnist(e) gezocht!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Katholiek Nieuwsblad reageert op veelbesproken column Luuk Koelman

  1. niels

    ik denk dat luuk zelf homo is.. wtf hoe kun je zo over iemand praten heb je dan helemaal geen goed verstand meer?? En ik weet dat dit hard klinkt maar luuk je denkt toch niet dat er iemand wakker van zou liggen als jij zelfmoord had gepleegd ipv tim

      /   Reply  / 
  2. julia

    Tim is zeer waarschijnlijk asperger en zn verhaal is te vergelijken met dat van matthijs, die zelfmoord pleegde. Ze MOETEN t op een gegeven moment doen.Sociaal zijn ze onhandig en raken geïsoleerd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>