Welke wijn lijkt op Monique van de Ven?

Zijn er wijnen die op het karakter van bepaalde types kunnen lijken? Kennelijk wel, want in de sfeervolle special Wijn met Karakter gaat presentator en vinoloog Klaas Drupsteen samen met Dokter Deen-actrice Monique van de Ven op zoek naar een wijn die op haar lijkt. Daarvoor bezoeken ze het wijngebied Friuli in Noord-Oost Italië, een gebied dat bekend staat om zijn bijzondere en kwalitatieve wijnen, vaak gemaakt van inheemse druivenrassen.

Klaas en Monique maken een gastronomische roadtrip door de regio. Ze bezoeken wijnbarretjes, eten, drinken en slapen bij wijnboeren, helpen mee met de pluk en proeven veel verschillende wijnen.

Klaas kiest uit die verscheidenheid de wijn van Monique, de wijn die op haar lijkt, die past bij haar karakter.

Klaas Drupsteen: “Als je met iemand door zo’n mooi gebied reist en samen geniet van de schoonheid, de wijn en het lekkere eten, dan kom je veel dichter bij elkaar te staan en leer je elkaar beter en op een andere manier kennen. Daarom kan ik met overtuiging een wijn kiezen die lijkt op Monique. Eentje die in ieder geval open, toegankelijk en elegant moet zijn”.

MAX: Wijn met Karakter
Woensdag 29 juli
Om 23.15 uur op NPO 1
HH: 12 september om 17.15 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl

Lees ook:Dress and Drinks
Lees ook:EasyJet schenkt beste witte wijn
Lees ook:Sting zijn eigen wijn: Message in a bottle?
Lees ook:Zoontje voor Klaas-Jan Huntelaar
Lees ook:Ook Monique weet niet waar Jan des Bouvrie is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>