Mode-ontwerper Alexander McQueen (40) pleegt zelfmoord!

Het meest shocking nieuws van de afgelopen dagen, kwam zojuist bij onze redactie binnen: Mode-ontwerper Alexander McQueen is dood gevonden. Hij zou zichzelf opgehangen hebben.

Het kantoor van Alexander McQueen heeft vanmiddag de dood van de ontwerper bevestigd. Ze willen echter geen commentaar geven uit respect naar de familie. Ze noemen het voorval “tragisch”. Zijn dood komt net enkele dagen voor de start van de London Fashion Week, die volgende week begint. Alexander zou zijn nieuwe collectie op 9 maart onthullen tijdens de Paris Fashion Week.

Drie jaar geleden pleegde zijn beste vriendin Isabella Blow ook zelfmoord. De vraag is of hij ooit over haar dood heen is gekomen. In 2008 droeg hij zijn collectie aan haar op. Zijn moeder Joyce overleed vorige week. Hierdoor zou McQueen nog verder in een depressie gezakt zijn.

McQueen, die onder meer Kate Moss, Janet Jackson en Naomi Campbell kleedde, was een van Engeland’s meest talentvolle ontwerpers. Hij maakte ook pakken voor Prince Charles en werd tot vier maal toe uitgeroepen tot British Designer of the Year. Ook werd hij een maal International Designer of the Year. Zijn collectie was vaak spraakmakend, met name zijn Highland Rape collectie. Hij liet zijn modellen ook eens beschilderen als opblaaspoppen.

In december 2000 startte McQueen zijn partnerschap met de Gucci Group, waarbij hij tot Creatief Directeur werd benoemd en 51% van de aandelen in handen kreeg. Ze openden winkels in Londen, Milaan en New York. In 2005 werkte McQueen samen met Puma aan een sneakerlijn met zijn naam.

Lees ook:‘Jurken Alexander McQueen gaan weg voor 30.000 pond’
Lees ook:Ondertussen op Twitter… Lady Gaga en Alexander McQueen
Lees ook:Modeshow Alexander McQueen afgeblazen
Lees ook:Porsche 911 is ‘Fashion Car of the Year 2012′
Lees ook:AIFW: Sneak Preview Mattijs

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mode-ontwerper Alexander McQueen (40) pleegt zelfmoord!

  1. Pingback: Modeshow Alexander McQueen afgeblazen | Glamour

  2. Pingback: Memorial voor Alexander McQueen | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>