Rechters in de knoop met BH-bandjes

De lingerieoorlog tussen Marlies Dekkers en Sapph Lingerie is hard op weg de langstlopende soap van Nederland te worden. Het vonnis dat vandaag zou worden geveld, is opnieuw door de rechtbank uitgesteld, zo meldt de advocaat van Sapph. Daarmee gaat het juridisch getouwtrek om een bh-bandje zijn vierde jaar in…

Je zal maar rechter zijn in Nederland en je moeten buigen over zoiets triviaals als een bh-bandje. Sterker, je zal maar rechter zijn in Nederland en je ál vier jaar moeten buigen over een bh-bandje. Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat Marlies Dekkers lingeriemerk Sapph naar de rechtbank sleepte. Haar bh-bandje, specifiek het gebogen bandje boven de cup, zou zijn gekopieerd door Sapph. Daarmee leunt het succes van Sapph te veel op het succes van Marlies Dekkers volgens de lingerie-ontwerpster.

“Onzin”, reageert Sapph-eigenaar Rob Heilbron vanuit Tel-Aviv. “We hebben mevrouw Dekkers echt niet nodig om succesvol te zijn. Onze kracht schuilt in de marketing. Met onze spraakmakende billboards, waar we nu jaren mee langs alle snelwegen van Nederland en intussen ook België en Duitsland staan, hebben we in hele korte tijd een grote naamsbekendheid opgebouwd. De consument weet ons massaal te vinden. Met als resultaat dat de omzet van Sapph in vier jaar tijd is gestegen naar 18 miljoen euro.”

Aan de andere kant snapt Heilbron heel goed dat het niet leuk is wanneer je wordt gekopieerd, maar zo zegt hij: “Zo gaat dat nou eenmaal in de mode-business. Bovendien, ga een uurtje googelen en je komt erachter dat juist mevrouw Dekkers niet kan worden vrijgepleit van ordinair jatwerk. Sommige lingeriemerken gebruikten al ‘Marlies Dekkers’-bandjes nog voordat Marlies Dekkers geboren moest worden. Je komt de door haar geclaimde bandjes tegen op lingerieadvertenties uit de jaren vijftig, bij oude lingerie van top-ontwerpster Chantal Thomass, en ook de stoute Betty Page was gek op ‘Marlies Dekkers’-bandjes. Wij staan nu onder vuur, maar wie plagieert hier nu eigenlijk?”

Dat de zaak tot volgend jaar is uitgesteld, verbaast Heilbron niets. “Het is ook een zaak van niets. Waar gaat het nou helemaal om? Ik snap die rechters wel. Die zitten nu al jaren met die bandjes in de knoop. Te gênant voor woorden eigenlijk. Mede omdat de kwestie aan beide kanten inmiddels een dikke half miljoen euro heeft gekost. Dat staat bepaald niet in verhouding tot waar het om gaat, een bh-bandje!”

Na het zoveelste uitstel van de rechtbank, heeft het er inderdaad alle schijn van dat de rechters zich geen raad weten met de kwestie. Ondertussen blijft de kassa van beide advocatenkantoren vrolijk doortikken, blijft mevrouw Dekkers zich ergeren aan Sapph en blijft Rob Heilbron doen wat hij al vier jaar doet: bh’s verkopen zonder zich ook maar iets aan te trekken van die rechtszaak.

Vanuit Tel-Aviv reageert Rob Heilbron persoonlijk nog even op het uitgestelde vonnis met onderstaande video.

Lees ook:Hoger beroep in lingerie-oorlog
Lees ook:Marlies Dekkers voor de rechter gesleept
Lees ook:Je ziet door de bandjes de BH niet meer!
Lees ook:Opnieuw uitstel vonnis lingerie-oorlog
Lees ook:Marlies Dekkers legt beslag op panden Rob Heilbron

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rechters in de knoop met BH-bandjes

 1. Frank Bonset

  MD…… Wie het nieuwe vreest moet beseffen dat al het oude ook ooit nieuw is geweest!
  Rob je doet het goed! Houden zo!

    /   Reply  / 
 2. Corset-lover

  Rob heeft het slim bekeken met zijn levensgrote billboards langs de snelwegen , betere reclame kan hij niet hebben. Bovendien zijn de BH’s van Sapph gunstiger in prijs dan die van MD . Zoals Rob zegt ‘die bandjes BH’s waren er al voordat Marlies geboren was .

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Opnieuw uitstel vonnis lingerie-oorlog | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>