Marlies Dekkers voor de rechter gesleept

Lingeriemerk Sapph haalt flink uit naar Marlies Dekkers. Nadat Marlies eerst Sapph voor het gerecht sleepte wegens ‘plagiaat’, is het nu de beurt aan lingeriemerk Sapph om Marlies Dekkers voor de rechtbank te dagen. Op 1 juni ontmoeten de twee partijen elkaar weer in de rechtzaal…

Marlies Dekkers kennen we allemaal. Sapph intussen ook. De naam ‘Joke van den Berg’ zal bij minder mensen bekend zijn. Toch speelt juist lingerie-ontwerpster Van den Berg een cruciale rol in de intussen vier jaar durende lingerie-oorlog tussen Marlies Dekkers en  Sapph.
Joke van den Berg en niet Marlies Dekkers heeft in 1991 het oermodel van de beroemde spiderbra ontworpen. De auteursrechten heeft Van den Berg overgedragen aan Sapph, niet toevallig het lingerie-concern dat juist door Dekkers wordt beticht van plagiaat. Daarmee gaat de strijd tussen Marlies Dekkers en Sapph een hele nieuwe fase in. De rechter is gevraagd om te verklaren dat Marlies Dekkers met haar Spiderbra inbreuk maakt op de rechten van Sapph. Marlies Dekkers weigert hierop te reageren. Wordt wederom vervolgd…

Zie ook Je ziet door de bandjes de BH niet meer
Zie ook Opnieuw uitstel vonnis lingerie-oorlog

Lees ook:Hoger beroep in lingerie-oorlog
Lees ook:Rechters in de knoop met BH-bandjes
Lees ook:Je ziet door de bandjes de BH niet meer!
Lees ook:Miss Nederland Universe 2013 Stephanie Tency nieuw gezicht van Sapph
Lees ook:Opnieuw uitstel vonnis lingerie-oorlog

1 Reacties // Reageer

One thought on “Marlies Dekkers voor de rechter gesleept

  1. Corset-lover

    Tja, moet er weer ‘n rechter aan te pas komen ? Dacht dat er inmiddels al genoeg rechtzaken over die bandjes van hun BH’s zijn geweest.
    In de vijftiger jaren waren er al advertenties met BH’s voorzien van die bandjes.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Amsterdam Fashion Awards uitgereikt in Amsterdam | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>