Hoger beroep in lingerie-oorlog

Al een tijdje volgen we hier op Glamourblog.nl de lingerie-oorlog tussen Marlies Dekkers en het succesvolle lingeriemerk Sapph. Vanochtend heeft de Rechtbank Utrecht vonnis gewezen in de langslepende procedure tussen deze twee partijen. De inzet van Marlies Dekkers was een algemeen verbod om inbreuk te maken op haar hele oeuvre. Dit is als te verstrekkend afgewezen door de rechtbank.

Van de 10 BH’s en 3 slips van Sapph die Marlies Dekkers teveel op haar ontwerpen vindt lijken, heeft de rechtbank Marlies Dekkers slechts ten aanzien van 4 BH’s en 1 slip gelijk gegeven. Onder de inbreuken zit een basic BH met een extra set bandjes parallel boven de cups. Sapph heeft in de procedure aangevoerd dat bandjes boven de cup al in de jaren ’30 en ‘50 in zwang waren. De rechtbank is van mening dat de bandjes van Marlies Dekkers toch net anders zijn. Sapph gaat in hoger beroep. Extra bandjes parallel aan de cups bestonden al toen Marlies Dekkers geboren werd. De rechtbank heeft een historisch model uit 1965 van het merk Kleinert niet kunnen meewegen. Hierbij lopen de bandjes ook evenwijdig aan de cups. In hoger beroep zal deze BH wel meegewogen worden.

Tot er uitsluitsel is in hoger beroep mag Sapph vier producten niet meer verhandelen. Marlies Dekkers maakt tot die tijd tevens aanspraak op een schadevergoeding. Zij zal daarvoor wel moeten onderbouwen wat haar schade is die zij heeft geleden doordat Sapph de vier producten in kwestie heeft verhandeld. Sapph hoeft slechts een deel van de proceskosten van Marlies Dekkers te betalen. De opgevoerde kosten van bijna EUR 200.000,– vond de rechtbank exorbitant. In onderstaande video reageert Heilbron op de uitspraak.

Lees ook:Marlies Dekkers voor de rechter gesleept
Lees ook:Rechters in de knoop met BH-bandjes
Lees ook:Je ziet door de bandjes de BH niet meer!
Lees ook:Opnieuw uitstel vonnis lingerie-oorlog
Lees ook:Zaak naaktfoto’s Manon Thomas weer voor de rechter

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoger beroep in lingerie-oorlog

  1. Pingback: Ronald Kahn wordt eigenaar Sapph | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>