Sluiting kost The Fat Duck meer dan 170.000 euro


De sluiting van het Britse drie sterrenrestaurant The Fat Duck kost het restaurant 171.000 euro. Het restaurant moest na meerdere gevallen van voedselvergiftiging 1200 reserveringen annuleren.

Het restaurant sloot eind vorige maand nadat 40 gasten onwel werden na een bezoek aan het sterrenrestaurant. Volgens de Britse Voedsel en Warenautoriteit is er niets gevonden in het restaurant wat duid op de mogelijke oorzaak en is het desondanks ‘veilig om het restaurant weer te openen’. Op een aantal testresultaten wordt nog gewacht. Ook zullen de komende weken de resultaten bekend worden van gedetailleerde ondervragingen van de getroffen gasten.

De sluiting wakkerde in de culinaire wereld de discussie aan rondom de veiligheid van het moleculaire koken. Als voorzorg heeft restaurant wel alle schaaldieren van de menukaart gehaald. Minder gasten krijgt het restaurant niet door dit geval, het restaurant waar een gemiddeld diner 140 euro per persoon kost moet nog steeds ver in het vooruit geboekt te worden. In Nederland kun je in restaurant Ivy terecht voor moleculaire gerechten. Francois Geurts van dit restaurant was ooit werkzaam in The Fat Duck.

Lees ook:Update: The Fat Duck sluit deuren door voedselvergiftiging!
Lees ook:El Bulli sluit de deuren
Lees ook:Duurste restaurant opent op Ibiza
Lees ook:Familie van BN’ers achter de potten en pannen
Lees ook:‘In dit kasteel trouwen Wesley en Yolanthe!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>