El Bulli sluit de deuren

El Bulli, ook wel het beste restaurant ter wereld genoemd, sluit zijn deuren. Het restaurant van Ferran Adria sluit niet definitief, maar zal in 2012 en 2013 gesloten zijn. De topkok van het restaurant zegt behoefte te hebben aan rust. Reserveren voor die tijd heeft echter geen nut, want het restaurant zit al helemaal volgeboekt tot de sluiting.

Ferran Adria behaalde zijn succes onder meer door revolutionaire kooktechnieken, zoals de moleculaire keuken waarbij chemie en wetenschap de boventoon voeren. De sluiting van El Bulli heeft echter ook een keerzijde. Het restaurant zal het zonder zijn sterren en onderscheidingen moeten doen als het weer open gaat. Zijn Michelinsterren en zijn onderscheidingen van GaultMillau zal hij moeten inleveren en opnieuw verdienen.

Het tweede restaurant op de wereldlijst van beste restaurants, The Fat Duck, moest vorig jaar zijn deuren sluiten wegens voedselvergiftigingen. Wie is de volgende op het lijstje die al dan niet tijdelijk zijn deuren zal sluiten?

Lees ook:Sluiting kost The Fat Duck meer dan 170.000 euro
Lees ook:Dining with the Stars
Lees ook:Twee Michelinsterren voor Gordon Ramsay
Lees ook:Drie nieuwe tweesterren Michelin restaurants in NL
Lees ook:Duurste restaurant opent op Ibiza

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “El Bulli sluit de deuren

 1. Pascal Van der Gucht

  Geen paniek. Voor de echte foodies is er nog altijd het El Bulli hotel: Hacienda Benazuza vlakbij Sevilla. Daar bereiden discipelen van Ferran Adria gerechten die op de kaart stonden van het restaurant in Rosas. Bovendien logeert u er in een authentiek kader van een Andalusische hacienda. U kan dit hotel reserveren via http://www.caractere.be
  Pascal

    /   Reply  / 
 2. Anton

  Ik vind de reden van de Fat Duck niets met El Bulli te maken hebben. Ik vind het erg stoer dat hij volledig zijn eigen keors vaart en zich door externe druk laat beïnvloeden, dat doen alleen de echt groten. Hulde!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>