EasyJet schenkt beste witte wijn

Surprise, surprise… Je zou het misschien niet verwachten maar prijsknaller EasyJet schenkt de beste witte wijn in de lucht. De wijnproeverij, uitgevoerd in opdracht van vlucht vergelijkingssite Skyscanner, bestond uit een panel van tien juryleden, onder leiding van wijnkenner Tom Cannavan. Het panel werd gevraagd om blind twaalf rode en twaalf witte wijnen te proeven aan boord van de belangrijkste airlines, waarna ze deze een score moesten geven op een schaal van één tot tien. EasyJet’s Louis Mondeville Côtes de Gasgogne (uit Frankrijk) kwam als winnaar uit de bus  in de witte wijn categorie.

James Cave, Skyscanner’s wijnkenner en redacteur van wijnblog regularwino.com: “Vóór de wijnproeverij had ik hoge verwachtingen van luchtvaartmaatschappijen als Emirates, aangezien ik weet dat zij veel investeren in hun eten en drinken aan boord. Maar ik was prettig verrast door de kwaliteit van de low fares airlines. Terwijl de resultaten zeker aantonen welke de beste wijnen bij voorkeur zijn, is het belangrijk te vermelden dat de drinkomstandigheden anders zijn op 30,000 voet. De smaakpapillen zijn minder gevoelig, de wijn is wellicht niet op kamertemperatuur en de gereduceerde hoeveelheid verse zuurstof in de drukcabines betekent dat je wijn niet hetzelfde ademt als op “de grond”. Luchtvaartmaatschappijen moeten bij het selecteren van de wijnen die ze passagiers aan boord willen aanbieden met dit alles rekening houden.”

Het panel van de proeverij bestond uit tien juryleden met zeven nationaliteiten, inclusief wijnexpert Juel Mahonney van `Wine Women & Song´ en Peter Adshead, sommelier bij vijfsterren hotel Rocco Forte Balmoral Hotel in Edinburgh. Zie een video van de test hieronder.

Lees ook:Dress and Drinks
Lees ook:Welke wijn lijkt op Monique van de Ven?
Lees ook:Sting zijn eigen wijn: Message in a bottle?
Lees ook:Update: Michael Jackson doet geen 10 shows, maar 22!
Lees ook:Bas Westerweel ontdekt Jules

1 Reacties // Reageer

One thought on “EasyJet schenkt beste witte wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>