Palmeilanden Dubai zinken


Het zal je maar gebeuren. Heb je als miljonair zijnde een leuk villaatje laten bouwen op een van de palmeilanden in Dubai, dreigt het hele zaakje naar de zeebodem te zakken. Onder meer Angelina Jolie en Brad Pitt en David en Victoria Beckham zouden er een optrekje gekocht hebben…

Volgens een rapport van de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro zinken de eilanden met 5 milimeter per jaar. Als er geen maatregelen worden genomen zal dat de komende jaren nog sneller zakken. En dat is niet het enige probleem. Dubai World kampt met een schuldenlast van 59 miljard dollar, vooral opgelopen door bouwdochter Nakheel. De Palmeilanden zijn de paradepaardjes van Nakheel. De villa’s op het eerste palmeiland zijn af, maar het tweede palmeiland is nog leeg. De kans bestaat dat als Nakheel failliet gaat, de villa’s nooit meer worden afgebouwd. Maar goed, wat heeft het voor nut iets te bouwen dat toch zinkt?

Lees ook:Burj Dubai vandaag geopend
Lees ook:Quote 500: Wat verdienen the rich en very rich?
Lees ook:Bill Gates niet meer de rijkste
Lees ook:Bono de rijkste muzikant door Facebook
Lees ook:Kylie op feestje van 20 miljoen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Palmeilanden Dubai zinken

 1. melissa

  omgg, wist ‘k ech niee .. :$

    /   Reply  / 
  1. liza

   ik ga mijn spreekbeurt erover houden en ik wist het wel haha.
   groetjes liza

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>