Burj Dubai vandaag geopend


Dubai is een bolwerk van bijzondere gebouwen en objecten en vandaag wordt er weer een geopend: de Burj Dubai. Het prestige-object is de hoogste toren ter wereld, naar schatting zo’n 818 meter hoog. Vandaag zal het geopend worden door sjeik Mohammed bin Rashid. De toren werd gebouwd in opdracht van de Saoedische kroonprins Al Waleed bin Talal.

Het gebouw telt 162 verdiepingen, 57 liften en 1.044 appartementen. De opening zal naar verwachting gepaard gaan met een hoop spektakel en vuurwerk. De Burj is met zijn naar schatting 818 meter zo’n 300 meter groter als het voormalige hoogste gebouw er wereld (de Taipei 101 in Taiwan, 508 meter). De eigenaar houdt de exacte hoogte voorlopig nog geheim. De opening zou al in 2009 plaatsvinden, maar liep vertraging op door de economische crisis.

De Burj zou zijn gefinancierd met kortetermijnleningen. Of Dubai ooit de leningen zal kunnen terugbetalen voor de Burj is nog maar de vraag. Dubai balanceert op de rand van faillissement. Er moest vorig jaar 25 miljard dollar geleend worden van Abu Dhabi. Alle appartementen in de Burj Dubai waren twee jaar geleden al in twee dagen tijd verkocht, maar inmiddels zijn de vastgoedprijzen gehalveerd.

Volg Glamourblog op Twitter!

Lees ook:Video: Openingsceremonie Burj Dubai
Lees ook:Armani opent eigen hotel in Dubai
Lees ook:Overnachten in een 7 sterren hotel
Lees ook:Sjeik Dubai koopt langste privéjacht ter wereld
Lees ook:Veel celebs bij opening Armani Store (zie filmpje!)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Burj Dubai vandaag geopend

  1. Pingback: Video: Openingsceremonie Burj Dubai | Glamour

  2. Ontdek Dubai.NL

    De Burj Khalifa (want dat is de huidige benaming voor s’werelds hoogste toren) is uiteindelijk 828 meter geworden, ipv de vermelde hoogte van 818 meter in het artikel.

    Meer info: http://www.ontdekdubai.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>