Ted Kennedy (77) overleden


Senator Ted Kennedy is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed sinds vorig jaar aan een hersentumor. Ted is de broer van de bekende broers John F Kennedy en Robbert Kennedy, die beiden door een aanslag om het leven kwamen in respectievelijk 1963 en 1968.

Kennedy was al sinds 1962, toen zijn broer John president was, senator voor de staat Massachusetts. Hij was de op twee na langstzittende senator in de historie van het Congres en hij werkte mee aan de totstandkoming van vrijwel alle belangrijke wetgeving op sociaal gebied.

President Barack Obama heeft laten weten diep bedroefd te zijn door het overlijden van senator Ted Kennedy. Hij was “een groot leider” en “de grootste Amerikaanse senator van onze tijd”, liet de president woensdag weten in een verklaring. Kennedy schaarde zich begin 2008 achter Obama, toen die de Democratische kandidaat bij de presidentsverkiezingen wilde worden. Hij wilde campagne voeren voor Obama, maar moest dat plan laten varen toen bij hem een hersentumor werd ontdekt.

In mei 2008 werd het kwaadaardige hersentumor ontdekt, waarna hij langdurig chemotherapie kreeg. In een interview zei zijn zoon Patrick, ook een lid van het Congres, dat zijn vader de artsen versteld had doen staan door al ruim een jaar met deze tumor te leven.

Lees ook:Foto John F. Kennedy met naakte vrouwen is nep
Lees ook:Nieuwe Cadillac DTS afgeleverd voor Barack
Lees ook:Bekend Nederland reageert op overwinning Barack Obama
Lees ook:Berlusconi wil een knuffel van Michelle Obama (zie foto)
Lees ook:Live verslag inauguratie Obama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>