Wat stemmen de BN’ers?

Vandaag gaat Nederland (hopelijk) massaal naar de stembureaus om een stem uit te brengen voor hun favoriete partij tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ook Bekend Nederland stemt vandaag en een enkeling is heel open over wat hij of zij stemt…

Koert-Jan de Bruijn ging op pad met zijn gezin om zijn stem uit te brengen. Het leek wel een familie-uitje! Hij twittert met foto: “Kzou bijna zeggen ‘elke maand stemmen’! Eindelijk het rode potlood mogen vasthouden. Hoop op heerlijke climax vanavond pic.twitter.com/y0Ya3hmL“.

Onder meer Antje Monteiro, Jorge Verkroost en Halina Reijn roepen hun Twitter-volgers op om te stemmen. Halina laat weten dat haar stem naar de PVDA is gegaan: “Dit circeltje heb ik rood gekleurd pic.twitter.com/WhkquNjd. Ook Marc van der Linden maakt er geen geheim van dat hij op de VVD heeft gestemd. Gooisch Meisje Pauline Wingelaar laat eveneens weten op Mark Rutte te hebben gestemd: “Net gestemd!!! Mark Rutte it is! Wat stemmen jullie?!?”. Eerder sprak Gerard Joling zich al uit dat zijn stem ook naar de VVD zou gaan.

Cornald Maas stemde op D66: “Heb bovendien op een vrouw gestemd, de energieke ex-COC-directeur @vera_bergkamp #d66″. Ook Froukje de Both stemde op D66. Ze twitterde een leeg stemformulier, maar liet later aan Kane-zanger Dinand Woesthoff weten wat ze gestemd had, D66 dus. Dinand wist op dat moment nog niet wat hij ging stemmen, het zou D66 of Partij voor de Dieren worden. “Ik sta in dubio… Voor Europa, onderwijs & crisis D66; voor bredere en verdere toekomst PVDD. Ik ga zo doorhakken!!”

Jan Smit maakte een foto van zijn weg naar het stembureau. Ook zijn Volendamse collega Nick Schilder (Nick & Simon) bracht zijn stem uit: “Net gestemd. En wederom voelde het verdomd constructief, om even lekker democratisch bezig te zijn.” Guido Weijers drukt zijn volgers nog even op het hart: “Stem vandaag niet uit sympathie om iemand te laten winnen: Stem op ‘wat’ jij vindt… niet op ‘wie’ je leuk vindt. #kiespijn”.

Peter R de Vries en Coen Swijnenberg verbazen zich over het feit dat stemmen nog steeds met een rood potlood wordt gedaan. En de dochter van Jochem Meijer heeft wel een heel leuk stemadvies: “Mijn dochter (3) in het stemhokje: waarom kleur je de andere vakjes niet ? Dat is toch veel gezelliger? #ikrekenhetgoed”

Naar welke partij is jouw stem vandaag gegaan? Wordt het Rutte, Samson of toch anders?

Naar welke partij is jouw stem vandaag gegaan?

 • PVDA (33%)
 • VVD (27%)
 • SP (12%)
 • D66 (10%)
 • Anders (4%)
 • SGP (4%)
 • PVV (4%)
 • Ik heb niet gestemd! (4%)
 • Groen Links (2%)
 • CDA (2%)
 • Christen Unie (0%)
 • 50 Plus (0%)
Loading ... Loading ...

Foto: Jan smit/solutd.com

Lees ook:Bekend Nederland reageert op de verkiezingsuitslag
Lees ook:Rutte liet Blackberry in toiletpot vallen
Lees ook:Welke celeb is de meest sexy vegetariër?
Lees ook:Yolanthe met Wesley naar Ibiza?
Lees ook:Tatjana sexy op de cover zoals in 1991

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wat stemmen de BN’ers?

 1. Wesley Pechler

  Wat ongelooflijk subjectief dat 50plus, een partij die momenteel geen kamerzetels heeft, wel in de poll staat als optie maar de PvdD, die al sinds 2006 met 2 kamerzetels is vertegenwoordigd, niet. De stem van Dinand Woesthoff is uiteindelijk naar de PvdD gegaan, en Georgina Verbaan & Tijl Beckand hebben overigens ook PvdD gestemd.

    /   Reply  / 
 2. Redactie Auteur

  En Ruben van der Meer ook ;)

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Bekend Nederland reageert op de verkiezingsuitslag | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>