Oud-Premier Margaret Thatcher (87) overleden

Oud-premier van Groot-Brittannië Margaret Thatcher is maandagochtend op 87-jarige leeftijd aan een beroerte overleden. Thatcher, ook wel the iron lady genoemd, werd in 1979 de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk.

Ze kreeg haar bijnaam The Iron Lady om haar onwrikbare houding tegenover de vakbonden en in de oorlog met Argentinië om de Falkland-eilanden. In 1990 trad zij af, nadat in heel Groot-Brittannië rellen waren uitgebroken over het plan van de regering om een inkomensonafhankelijke belasting, de poll tax, in te voeren.

In 2008 werd bekend dat Thatcher leed aan dementie. Haar gezondheid was al enige jaren slecht. In 2010 kon ze niet aanwezig zijn bij een verjaardagsfeest voor haar 85e verjaardag, georganiseerd door David Cameron. Ze laat twee kinderen, zoon Sir Mark en dochter Carol, achter. Haar man overleed in 2003.

Foto: Wikipedia

Lees ook:Comedian Mel Smith (60) overleden
Lees ook:Madonna’s dochter fan van Lady GaGa
Lees ook:Willem Duys (82) overleden
Lees ook:Video: de uitreiking van de Oscars 2012
Lees ook:Video: Meryl Streep doet een ‘Assepoestertje’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>