Sjeik van Qatar betaalde 80 miljoen voor Hôtel Lambert


111 miljoen dollar (80 miljoen euro) zal voor de meeste mensen een fors bedrag zijn voor een pied-à-terre in Parijs, maar voor Sjeik Jamad Bin Khalifa al-Thani is het een schijntje. Hij kocht vorig jaar een van de mooiste mytische huizen in Parijs, namelijk Hôtel Lambert.

Het huis dat in 1640 ontworpen werd door Louis Le Vau in 1640, ligt bovenaan de Ile Saint-Louis en was eigendom van Baron Guy de Rothschild en zijn vrouw Marie-Hélène sinds 1975. Het huis werd ooit verdeeld in een aantal luxe appartementen, waar onder meer actrice Michèle Morgan, Mona von Bismarck en Baron Alexis de Rédé woonden. Ook Yves Saint-Laurent was er kind aan huis in de jaren 60. Het gebouw zal komend jaar door de Sjeik worden gerenoveerd. Of hij er ook daadwerkelijk gaat wonen is niet bekend.

Lees ook:Sjeik Dubai koopt langste privéjacht ter wereld
Lees ook:Brüno aka Sacha Baron Cohen in Nederland
Lees ook:Nicolas Cage veilt zijn villa in Bel Air
Lees ook:Sjeik klaagt Michael Jackson aan
Lees ook:Recordbedrag voor panter-armband van Cartier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>